Restaurant de Crimp lunch horeca Dordrecht
Blogs, vlogs & tips

5x Lekker lente lunchen!

Het is altijd leuk en lekker om buiten de deur te lunchen. Even er tussenuit. Gelukkig heb je in de Dordtse binnenstad de gezellige lunchplekjes voor het uitkiezen. Helemaal mooi wordt het als de lunchkaart meebeweegt met de seizoenen. Bij deze vijf adressen krijg je behalve een heerlijke lunch de relaxte sfeer er gratis bij.

Een nieuwe lente, een nieuwe lunch!

Broodje roti met homemade ginger beer bij Boer’n Bontje

De rucola, paksoi, taugé, spitskool en alle andere groenten die Jermain Chin Fung Chun gebruikt komen van de weekmarkt. De oesterzwammen komen van het Dordtse Kwekersgilde en gebruikt hij onder andere voor de vegan roti oesterzwam massala. Alles bij Boer’n Bontje is vers, honderd procent halal en alles is net even anders. De Surinaamse achtergrond en de nieuwsgierigheid naar het Mediterrane gebied van de ondernemer komen terug in de authentieke gerechten. Op de kaart staan broodjes en roti, maar binnenkort ook oso preti (huisgerechten) zoals bruine bonen met rijst en kip, bulgur met köfte en aubergine en rijst met pom, groenten en kip. Broodbar Boer’n Bontje verandert dan in Boer’n Bontje. “De smaakbeleving is internationaal, maar de meeste producten lokaal”, vertelt Jermain. En met een beetje geluk heeft Jermain zijn homemade alcoholvrije ginger beer koud staan. Proost!

Ontdek Boer’n Bontje
Boern Bontje lunch horeca Dordrecht

Lunchroom Helena: broodje gebakken aubergine met saffraan limonade

Om het geheim van de internationale keuken van lunchroom Helena meteen maar prijs te geven: verse saffraan. Buiten het feit dat eigenaresse Chia Kadir de nodige ervaring en culinaire creativiteit bezit, is dit uit Iran afkomstige kruid in heel veel gerechten en in de limonade terug te vinden. “Saffraan is typisch Helena”, vertelt Chia. “Verder gebruiken we heel veel groente en fruit, allemaal seizoensgebonden en vers voor het beste en lekkerste resultaat. Voor al onze producten doen we zaken met lokale ondernemers.” Wat lunchgasten op dit moment op de kaart aantreffen zijn onder andere een zoete spinazietaart, broodje rendang, een broodje gebakken aubergine en natuurlijk de saffraan limonade. Als je er dan toch bent, vraag eens naar Helena. Een verhaal om van te smullen.

Ontdek Helena
Lunchroom Helena hapjes lunch horeca Dordrecht

Sandwich hummus-pickles met Man Met Bril koffie bij Hazel

Waar een klein lunchzaakje groot in kan zijn? In de allerlekkerste koffie met bonen van ‘Man Met Bril’, overheerlijke sandwiches van brood van Jordy’s Bakery en zelfgemaakte zoetigheden als pompoenchutney en boterkoek. Dit zijn zomaar enkele voorbeelden van lekkernijen op de lunchkaart bij Hazel. Eigenaar Ruben Brand opende pas 1,5 jaar geleden de deuren van het kleine knusse monumentale pand, maar heeft nu al een flinke groep fans. Zijn succes: “Koffieliefhebbers hebben een ruime keuze uit verschillende bonen. Op het brood na, maak ik verder alles zelf. Als het even kan, is het ook vegan.” Door de kleine ruimte is er binnen niet veel plek. Maar met goed weer is het prima buiten zitten aan de zijkant bij Hazel. Lekker in de zon met een huisgemaakte sandwich en een vers gezette flat white.

Ontdek Hazel

 

 

Hazel koffie lunch to go horeca Dordrecht

Poké Perfect: frisse vegan spicy tuna bowl

Wie denkt aan poké bowls, denkt aan zomer. Het is Hawaiian inspired food tenslotte. Een poké bowl leent zich dan ook perfect voor de lunch, helemaal nu het warmer wordt. De koude maaltijd is gezond, fris en lekker. Ondernemer Tjeerd de Knijf, samen met zijn echtgenote Maud ook eigenaar van No. 38 City Bakery, ziet de zon graag weer vaker schijnen. Naast de standaard bowls verschijnen er per seizoen één of twee seizoensgebonden bowls op de kaart. “Op dit moment is dat de vegan spicy tuna bowl. Vegan wordt steeds populairder en daar spelen we uiteraard op in. We hebben bovendien courgettenoodles als alternatief voor rijst, sla of quinoa als basis. Maar het mooiste aan poké bowls is dat iedereen naar smaak een combinatie kan maken uit ontzettend veel dagverse producten.” Poké Perfect komt binnekort met een speciale lunchdeal voor gasten bij Poké op locatie. Een lunchformaat bowl met een drankje voor een aantrekkelijke prijs. Een stukje Hawaii was nog nooit zo dichtbij.

Ontdek Poké Perfect

 

Poké Perfect bowl lunch horeca Dordrecht

Salades, schaaldieren en huisgemaakte arancello bij De Crimp

Het is aspergetijd en de huisgemaakte bio arancello staat koud. De lunchkaart bij De Crimp is er klaar voor en sluit aan bij de smaken van de lente en zomer. Frisse, luchtige, speelse en ook seizoensgebonden gerechten voor ieder wat wils. “Dat is ook precies wat De Crimp is”, vertelt mede-eigenaar Nicky van der Toorn. “Een dynamische goed bereikbare plek in een iconisch monumentaal pand waar iedereen zich thuis voelt van toerist tot Dordtenaar. De gerechten hebben weliswaar een Mediterraans karakter, de producten die we gebruiken komen allemaal uit de regio. Zo komen de paddenstoelen van het Kwekersgilde en kaas van Gert-Jan de kaasboer. Alles is vers.” Bij een luchtige lentelunch hoort natuurlijk ook een bijpassend drankje. Een fruitige rosé of een glas lichte witte wijn bijvoorbeeld. Een originele zomerse aanrader is de arancello spritz. De in corona ontwikkelde huisgemaakte arancello (maar zo’n groot succes dus niet meer weg te denken) is ook per fles te koop. Thuis de blits maken als cocktailshaker was nog nooit zo gemakkelijk.

Ontdek De Crimp
Restaurant de Crimp lunch horeca Dordrecht

Meer nieuws uit de stad

Bekijk alles
Biesbosch herfstfeest evenement Biesboschcentrum Dordrecht
Blogs
Nieuws
Voor kids

Gezellig veel evenementen op UITagenda!

30 september 2023
Preloved Fashion damesmode winkelen tweedehands vintage Dordrecht
Blogs
Voor kids

Vintage vondsten scoren op allerlei mooie locaties

26 september 2023
Dordt vlogt nieuws uit de stad De Witt Loki's Room miniatuur Dordrecht
Nieuws
Vlogs

Dordt vlogt: Nieuws uit de stad #17

21 september 2023
De Woonmol winkelen woonwinkel Dordrecht
Blogs
Nieuws

Drie verhuizingen in de stad

16 september 2023
Brandstof Energieplein eten drinken terras Dordrecht
Blogs
Nieuws

Nieuws uit de stad #24

11 september 2023