Berichten

Dordtse Open Monumentendagen: vooral buiten en digitaal

Dordrecht Marketing & Partners organiseert op 11 en 12 september de Open Monumentendagen met als thema ‘Mijn monument is jouw monument’. Binnenkijken in bijzondere gebouwen waar je normaal nooit komt; dat is wat je tijdens de Open Monumentendagen kunt doen. Met filmprojecties en verhalenvertellers buiten krijg je op een bijzondere manier een inkijkje van de binnenkant van  het monument. Je kunt zo bijvoorbeeld binnenkijken bij het Centraal Station, de Bonifatiuskerk en een woonhuis in het Lenghenhof. Het hele weekend kun je bij het Stadhuis, in de tuin van het Dordrechts Museum en bij Het Hof ook genieten van bijzondere artiesten die het maken van muziek tot een kunst verheven hebben. Je merkt het al, twee dagen vol met  leuke activiteiten en ontdekkingen en zeker niet alleen voor liefhebbers van oude gebouwen.

Met een programmering voor iedereen!

Wandelingen voor jong en oud

Met de gratis pocketwandeling of speurtocht loop je op eigen gelegenheid een korte route langs speciale openluchtactiviteiten bij monumenten. Ook zijn er ruim 20 monumenten gratis toegankelijk.  Digitaal ontdekken wat Dordrecht te bieden heeft, kan door de app ‘Dordrecht5D’ te downloaden. Met deze app kun je zowel thuis als op locatie genieten van ‘luisterverhalen’. Journalist en schrijver Frits Baarda stelde drie pocketwandelingen samen. Geen lange wandelingen, maar drie korte met de thema’s: ‘Dordtse Kleuren’, ‘Dordrecht en het Water’ en ‘Mijn monument Jouw Monument’. Speciaal voor gezinnen is er een pocketspeurtocht. De wandelingen en speurtocht zijn verkrijgbaar bij VVV Dordrecht of download ze via monumentenindordrecht.nl.

Open Monumentendagen Dordrecht Voorstraat Noord

Speciale Open Monumentendagen app'

Download de app ‘Dordrecht5D’ via de Google Play- en Appstore. Let op: het is handig om voor je op pad gaat, goed te kijken naar het programma op de website. Bij sommige monumenten en activiteiten is reserveren noodzakelijk.

Open Monumentendagen
11 en 12 september

Open Monumentendagen Dordrecht Het Hof van Nederland

Meer over het event

Open Monumentendagen 2021 Dordt Vlogt Dordrecht
Vlogs

3 tips Dordt Vlogt

03 september 2021

Muzikale Monumenten

Blogs

Dordrecht5D app

31 augustus 2021

Overzicht locaties

Onderwijsmuseum Dordrecht museum musea monument de Holland

ALLES over Open Monumentendagen