Bioscoop Kinepolis Dordrecht
Blogs, vlogs & tips

Eindelijk, we kunnen weer!

YES! Eindelijk, eindelijk, na acht lange maanden zijn de bioscopen, theaters, musea, horecagelegenheden en nog veel meer weer open. Goed voor de ondernemers, maar absoluut ook geweldig voor alle Dordtenaren die dit zo gemist hebben.

Voor als je het nog niet gedaan hebt, reserveer gauw weer een tafel in één van de vele fijne restaurants of boek een ticket voor museum, film of theater.

Volle bak bij DeliCees

Chefkok en eigenaar Cees Timmerman van DeliCees kan zijn geluk niet op om eindelijk weer open te zijn. Vol goede moed en zin ziet hij de reserveringen binnenstromen voor de komende tijd. “We hebben ook iets in te halen. Het was niet alleen financieel verschrikkelijk, maar het is ook vreselijk om niet te kunnen doen waar je hart ligt en waar je ook goed in bent. We hadden natuurlijk ook menu’s to go, maar dat haalt het niet bij het persoonlijk bedienen van gasten aan tafel. Bovendien gaan hierbij ook de finesses verloren. Maar dat we nu weer open zijn en dat we weer vol aan de bak kunnen, dat is natuurlijk fantastisch. Eindelijk kunnen we ons ei weer kwijt.”

Meer over DeliCees
DeliCees restaurant Dordrecht

Must-sees in de bios

De leukste, mooiste, spannendste en romantische films zie je in de bioscoop. Nergens is het beeld en geluid zo goed als op het grote doek. Maar wat draait er nu eigenlijk? Welke films moet je echt gezien hebben? Theatre Manager van Kinepolis Dordrecht Schoeib Gholami schudt er moeiteloos een aantal uit zijn mouw. Nu in de bios en echte aanraders zijn volgens hem: De slag om de Schelde, Godzilla vs Kong, Demon Slayer (voor de Anime fans), Pieter Konijn 2 (kinderfilm), Tom en Jerry (kinderfilm) en The Conjuring: The Devil Made Me Do It. Films waar we alvast naar uit kunnen kijken zijn: A Quiet Place Part II (release 24-06), Black Widow (release 07-07), Fast & Furious 9 (release 08-07), Space Jam A New Legacy (release 14-07), Soof 3 (release 09-09) en last but not least: No Time to Die (release 30-09). James Bond, eindelijk begin van dit najaar te zien in de bioscoop!

Filmagenda Kinepolis
Bioscoop Kinepolis Dordrecht Theatre Manager Schoeib Gholami

Wat gaan we zien in het Dordrechts Museum?

Liefhebbers van musea kunnen hun hart ophalen bij de drie tentoonstellingen die op dit moment te zien zijn in het Dordrechts Museum. “De tentoonstelling ‘I love Dordt’ was welgeteld een dag te zien voordat de lockdown vorig jaar in ging”, vertelt Gert Jan Schouten, hoofd Publiekszaken bij het museum. “Deze unieke tentoonstelling van 400 persoonlijke objecten van Dordtenaren is zeker het bezoeken waard. Achter ieder voorwerp, dat ze zelf hebben ingeleverd, gaat een bijzonder verhaal schuil. De expositie ‘Diepgeworteld’ over bomen in de Nederlandse schilderkunst is vorig jaar door Prinses Beatrix geopend. Bomen spreken al eeuwenlang tot de verbeelding en dat is absoluut terug te zien in de schilderkunst. De derde bijzondere expositie is ‘Leven van leer’. Ons museum heeft de meest uitgebreide archeologische leercollectie van Nederland. Maar naast deze tentoonstellingen, hebben we natuurlijk ook een geweldige vaste collectie met zes eeuwen Nederlandse schilderkunst. Ook dat is heerlijk om weer doorheen te kunnen struinen.”

Bekijk het Dordrechts Museum
Dordrechts museum expositie Dordrecht

Kunstmin programmeert Firebird, dé hit van Oerol in 2019

Waar we echt naartoe moeten, nu het weer kan? “Firebird”, zegt Mike Vermeer van Kunstmin. “Vanaf 16 juni t/m 10 juli is bijna dagelijks en doorlopend dit grootse licht- en muziekspektakel te zien in Ketel 1 van het Energiehuis. Geïnspireerd door de Vuurvogelsuite van Igor Stravinsky componeerde Touki Delphine honderd jaar later ‘Firebird’. Ditmaal een spectaculair orkest van bundels licht. Als kijker zie je een enorme lichtinstallatie, gebouwd met meer dan 600 gerecyclede auto-achterlichten. De lichten verbeelden de dans van de Vuurvogel, op een door Touki Delphine gecomponeerde soundtrack. Het kunstwerk volgt het ritme van de pulserende beat. Je voelt de beat en het vurige licht in alle vezels van je lijf.” Firebird is een programma in de nieuwe reeks van verrassende programma’s in Ketel 1 van het Energiehuis onder de titel Ketel 1 Installaties. De ‘voorstellingen’ die te zien zijn, zijn stuk voor stuk intense ervaringen, balancerend op het snijvlak van theater en beeldende kunst. Regelmatig verschijnt er een nieuwe editie.

Meer info Kunstmin
Schouwburg Kunstmin theater Firebird Dordrecht

Nieuw theaterseizoen Kunstmin

September is de start van het nieuwe theaterseizoen vol geweldige voorstellingen. Vanaf nu is het mogelijk kaarten te kopen voor alle voorstellingen in het najaar en eveneens voor de highlights van het voorjaar van 2022. Boek op tijd voor de mooiste plaatsen.

Programma 2021-2022
Igone de Jongh Kunstmin 2021-2022