Kunstrondje Dordt wandelen Vleeshouwerstraat kunst curiosa antiek Dordrecht
Blogs, vlogs & tips

Shop lokaal online de tofste items

De ondernemers zitten niet stil en doen alles binnen de mogelijkheden voor hun klanten!

Veel winkels zijn door de coronamaatregelen fysiek gesloten. De ondernemers zitten echter niet stil en doen er alles aan om het de Dordtenaren zo makkelijk mogelijk te maken in deze moeilijke tijd. De Dordtse winkeliers komen naar je toe. Door lokaal online te bestellen snijdt het mes bovendien aan twee kanten. De ondernemers kunnen extra steun maar al te goed gebruiken. Kijk voor een volledig overzicht van alle lokale ondernemers op www.shoplokaaldordrecht.nl. De lockdown is vervelend, maar dankzij heel veel creatieve Dordtse winkeliers hoeven we ons niet te vervelen en kunnen we ook online terecht bij onze favoriete lokale ondernemer(s)!

Bahlmann Mode | Personal shopping aan huis

Ben je op zoek naar een leuke outfit? Of heb je al iets leuks gezien op de website of de sociale media? De gastvrije medewerkers van Bahlmann helpen je graag telefonisch verder of zelfs via facetime. Op basis van jouw wensen en smaak komen ze vervolgens met een kledingrek vol met leuke items bij je langs! Zo kun je thuis op je gemak passen. Is het niet naar wens, dan nemen ze de items gewoon weer mee. Alles is geheel vrijblijvend.

Lijkt het jou leuk dat ze bij je langskomen? Maak dan een afspraak door te bellen of te appen naar 06 52 66 66 32 of stuur een DM (op Instagram). Bij het bezoek nemen ze uiteraard alle voorzorgsmaatregelen voor een optimale veiligheid in acht en volgen ze de adviezen van het RIVM. Nog meer goed nieuws: eind januari of begin februari heeft Bahlmann Mode een webshop!

Lees meer over Bahlmann Mode

Bahlmann Dordrecht

Vos & Van der Leer | Leesvoer voor het hele gezin

Bij Vos & Van der Leer staan alle kanalen aan om bestellingen te plaatsen. De sportieve medewerkers komen jouw bestelling vervolgens door weer en wind per fiets gratis bezorgen in Dordrecht. Nu we zoveel thuis zijn is er tenslotte alle tijd om een goed boek te pakken. Prettige fictie als afleiding en reizen in gedachten kan gelukkig nog steeds en op alle tijden, ook met avondklok. Maak je van de coronagelegenheid gebruik om een nieuwe thuishobby vorm te geven, tuinieren of koken bijvoorbeeld? Ook dat kan natuurlijk met de juiste boeken. Denk daarnaast aan kleurboeken, dagboeken en puzzels, deze zijn ook te vinden bij Vos & Van der Leer. Bestellen kan via een DM (Instagram), per mail vosvdleer@libris.nl of telefonisch via 078 648 99 11.

Lees meer over Vos & Van der Leer
Vos en van der leer

Intertoys | Zo persoonlijk mogelijk

Dordtenaren die bestellingen plaatsen via de webshop van Intertoys komen vanzelf bij de vestiging in het centrum terecht. Daar merk je eigenlijk niks van totdat je een telefoontje krijgt van een van de medewerkers. Wanneer wil je de bestelling bezorgt hebben? Moet het ingepakt worden? Zijn er nog batterijen nodig of advies? Aan al jouw wensen kunnen ze voldoen. Nog dezelfde dag, of uiterlijk de volgende, bezorgt een van de teamleden de bestelling aan huis. Uiteraard geheel coronaproof en gratis vanaf € 15,-. Bestellen of advies vragen kan ook via het nummer 078 614 38 26 dat bereikbaar is via Whatsapp of telefonisch. Het uitgangspunt van Intertoys is om het zo gezellig mogelijk te maken in deze periode.

Opa’s en oma’s die een cadeau voor een kleinkind bestellen, krijgen zelfs een foto of filmpje toegestuurd van het moment dat het cadeau bij het kind aankomt. Op deze manier zijn ze er toch een beetje bij. Wat het vooral goed doet tijdens de lockdown: spelletjes, puzzels en er is veel vraag naar de nieuwe lego (die overigens ook heel leuk is voor ouderen!).

Lees meer over Intertoys

intertoys

Sportcentrum Dordrecht | Fit blijven in Coronatijd

Online doen vrijetijdskleding en hardloopschoenen het absoluut beter dan voor de lockdowns bij Sportcentrum Dordrecht. Nu we met z’n allen veel meer thuis zijn en alleen nog buiten kunnen sporten, kan de kleding beter maar comfortabel zitten, nietwaar? Op de website vind je voldoende keus aan sportkleding, hardloopschoenen en accessoires. Bij Sportcentrum Dordrecht prijzen ze zich gelukkig met de contacten die ze hebben met de sportclubs, -verenigingen en scholen voor wie ze de bedrukte teamkleding en tassen verzorgen.

De meerwaarde van het Sportcentrum is al 41 jaar; de deskundigheid, gastvrijheid en toegankelijkheid. Parkeren kan voor de deur en klanten komen altijd terug, gewoon omdat er alle tijd is om nieuwe voetbalschoenen of korfbalschoenen te testen. Dat kan nu even niet, het is niet anders. Waar wel tijd voor is: lekker sporten thuis of in de buitenlucht. Houd vol en houd je conditie op peil! En heb je daar toevallig nog iets voor nodig? Denk ook eens aan Sportcentrum Dordrecht.

Lees meer over Sportcentrum Dordrecht
Sportcentrum Dordrecht

Pieters | Alles voor de thuiskok

Het team van Pieters | Keuken, Koken en Wonen merkt aan de online bestellingen overduidelijk dat Dordtenaren het koken hebben ontdekt tijdens de lockdowns. Het aantal bestellingen via de webshop is enorm gestegen. Daarnaast doen de behulpzame en ervaren medewerkers er alles aan om de (veelal bekende) klanten te helpen waarbij niets te gek is. Langsgaan bij een klant met zes braadpannen om te kunnen vergelijken? Bij Pieters doen ze het. Advies over een rookoven? Door het over en weer sturen van foto’s en via facetime kom je er samen uit.

Toch ontvangen ze bij Pieters de klanten bij voorkeur en hopelijk weer snel in hun prachtige ruime monumentale pand: de middeleeuwse Nieuwkerk. Afgelopen 14 januari 2021 waren ze hier precies 25 jaar gevestigd. Geen feest, maar bij Pieters blijven ze positief en hebben ook meteen een tip. Nu we toch zoveel thuis zijn, is het toch geweldig om zelf een baristawaardige kop koffie te kunnen zetten? Bij Pieters heb je genoeg keus!

Lees meer over Pieters

Pieters keuken, wonen en keuken