Lepeltje Lepeltje evenement Dordrecht
Blogs, vlogs & tips

UIT in de stad

De lente is gearriveerd, ook voor alle aankomende evenementen in de stad! Geniet van het heerlijke lenteweer en trek er lekker op uit naar de evenementen die op de Dordtse UITagenda staan.

Kom maar op met die gezelligheid tijdens alle events in mei!

Op zoek naar dat ene vintage item!

De Kunst- en antiekmarkt aan het Nieuwkerksplein is al vijftien jaar een begrip in Dordrecht. Voor kunst- en antiekliefhebbers, maar eigenlijk voor iedereen die van fijne spullen en gezelligheid houdt. Er zijn boeken en vinylplaten te vinden en allerlei brocante. Tel bij de veertig kramen vol spulletjes het terras en muziek van een liveband op en je weet: de Kunst- en antiekmarkt barst van de gezelligheid en is er voor iedereen die van reuring houdt! “Mensen kunnen rondstruinen en lekker dansen en sjansen,” vertelt organisator Sylvia Landa over het Dordtse evenement dat inmiddels niet meer weg te denken is uit de stad. “Het is elk jaar weer een heel gezellige boel. De één komt alleen voor de muziek, de ander zoekt een bepaald item en probeert dat te vinden op de markt. Het leuke is dat alles samenkomt tijdens dit evenement. Van op het terras zitten met een vers getapt biertje tot fijn rondsnuffelen voor dat ene ding dat je nog mist in je huis.” De Kunst- en Antiekmarkt vindt elke eerste zondag van de maand plaats, met uitzondering van juli.

Kunst- en antiekmarkt, zondag 7 mei

 

Kunst- en Antiekmarkt Nieuwkerksplein Dordrecht

Weekend van de Biodiversiteit

Het is bijna tijd voor de tweede editie van het Weekend van de Biodiversiteit: drie dagen lang maken Dordtenaren van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kennis met de natuur. 23 organisaties doen mee aan het weekend, op 21 verschillende locaties in de stad. Bijna in iedere wijk is wel iets te doen! Ga bijvoorbeeld in de avond en nacht op nachtvlinder- en vleermuizenjacht. Ben je meer een vroege vogel? Dan is er een vroege vogeltocht of nachtegalenwandeling. Wie meer fan is van dingen maken, kiest uit allerlei workshops waarbij je je handen uit de mouwen kan steken. Maak een vogelnestkast, insectenslurppotje of help mee bij een bloemenpluktuin. Kinderen leren kleine beestjes en waterdiertjes ontdekken, een bloemstukje maken of gaan op avontuur in het jeugddorp. “Het weekend is vorig jaar heel goed bevallen,” zegt Leanne Stange van de organisatie. “Daarom organiseren we het evenement nu weer. De natuur is heel dichtbij, maar niet iedereen weet dat. Zelfs op plekken waar je het niet zou verwachten, zoals in de Dordtse Kil.”

Weekend van de Bioversiteit – 12 t/m 14 mei

 

Weekend van de Biodiversiteit

Avondvierdaagse Dordrecht

De Avondvierdaagse Dordrecht is niet meer weg te denken uit de stad en vormt een echte traditie. Nieuw dit jaar zijn de organisatie en de startlocatie. Nobel’s Dordrecht neemt de organisatie op zich en koos voor het stadion van FC Dordrecht als startlocatie. Kinderen wandelen vier avonden lang, in diverse routes van vijf kilometer per avond. Op de laatste avond, de vrijdagavond, is er een onthaal in het stadion, mét DJ. Uiteraard krijgen de deelnemers een medaille omgehangen, want het mag tenslotte niet onopgemerkt blijven dat er vier avonden lang gewandeld is! Willemijn Nobel kan niet wachten tot het zover is. “Het gaat om plezier maken met elkaar, het buiten zijn en het trots op jezelf zijn. We gaan er iets heel leuks van maken, voor nu en voor de komende jaren.” Elke avond om half zeven is het vertrek vanaf het stadion. Een kwartiertje eerder begint de warming-up, om de spieren vast warm te maken voor de kilometers die eraan komen. De inschrijving is inmiddels gesloten, maar alle kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen meedoen!

Avondvierdaagse – 23 t/m 26 mei
Avondvierdaagse Dordrecht
Wantijpop muziek evenement Dordrecht Christiaan Valk
Benieuwd naar meer evenementen?
Bekijk hier het overzicht!

Meer nieuws uit de stad

Bekijk alles
Dordt vlogt - Nieuws uit de stad - Flo's Label, DRIJF naar binnen en Think Ahead
Nieuws
Vlogs

Dordt vlogt: Nieuws uit de stad #16

08 juni 2023
Wantijpop Dordts feest Dordrecht
Blogs
Kids
Nieuws

Zin in (aankomende) zomer vol events

01 juni 2023
DRIJF Dordrecht Drijf naar binnen activiteiten
Blogs
Nieuws

Nieuws uit de stad #22

30 mei 2023
Miniatuur Dordt vlogt Rondje Dordt Dordrecht
Nieuws
Vlogs

Dordt vlogt: Rondje Dordt

25 mei 2023
Charlie Charlie Lima kapper Vriesestraat centrum Dordrecht
Blogs
Kids
Nieuws

Nieuws uit de stad #21

22 mei 2023