Dordtse Boekenmarkt evenement Dordrecht
Inspiratie & tips

25e Dordtse Boekenmarkt

Boekenliefhebbers kunnen hun hart ophalen want de Dordtse Boekenmarkt komt er weer aan. Op zondag 3 juli staan er door de hele historische binnenstad zeker 350 kramen waarin antiquaren hun mooiste boeken aanbieden. En omdat het alweer de vijfentwintigste editie is, wordt er nog grootster uitgepakt.

Snuffelen tussen duizenden boeken op een prachtig historisch parcours

Thema 25-jarig jubileum

Met een feestje in de Kunstkerk wordt het jubileumweekend op zaterdagavond afgetrapt. Het thema dit jaar is – hoe kan het ook anders – 25 jaar Dordtse Boekenmarkt. ‘Ik heb de afgelopen weken duizenden foto’s doorgespit om een mooi jubileumboek te maken. Dit boek wordt zaterdagavond overhandigd aan Bart van Dulmen, de grondlegger van de Dordtse Boekenmarkt en tevens de drijvende kracht achter de huidige editie, om daarna gezellig met elkaar te proosten’, aldus Herman Koekkoek, één van de organisatoren van het jaarlijkse evenement. ‘Het feest sluit naadloos aan op het Nooit Terug Woordfestival.’ Alles bij elkaar een heerlijk literair weekend in de stad!

Dordtse Boekenmarkt evenement Dordrecht

Slinger door de stad

Zondag staan er als vanouds honderden kramen in een slinger door de hele stad. ‘Het succes van de markt zit hem onder andere in de toegankelijkheid ervan. Als je wilt, kun je de markt helemaal rondlopen en hoef je niet heen en terug langs de kramen’, legt Koekkoek uit. ‘Onderweg is er allerlei horeca waar je lekker een hapje of drankje kunt doen en even kunt uitpuffen onder het genot van livemuziek. De combinatie van een prachtig historisch parcours waarop gesnuffeld kan worden tussen duizenden boeken, maakt de boekenmarkt iedere keer weer een succes.”

Dordtse Boekenmarkt evenement Dordrecht

Op hoogtepunt wel 500 kramen

Tijd om zelf tussen de boeken te neuzen, heeft Koekkoek nog geen jaar gehad. ‘Maar dat is niet erg, ik organiseer het nog steeds met veel plezier. Boeken kopen laat ik aan mijn vrouw over’, vertelt hij lachend. Door de jaren heen heeft hij de markt steeds groter zien worden. ‘We begonnen met zo’n 200 kramen en op het hoogtepunt hadden we er bijna 500. Dat aantal neemt nu wel weer af, maar het is niet zo erg als we van tevoren hadden verwacht. Gelukkig maar!

Dordtse Boekenmarkt evenement Dordrecht

Leuk dagje uit!

‘Toen de E-readers kwamen, dacht iedereen dat het einde verhaal was voor de boeken, maar dit is toch meegevallen. Zeker tijdens de coronacrisis heeft het lezen van boeken weer een opleving gehad. De populariteit van boeken schommelt, maar mensen blijven lezen leuk vinden.’ En dat is te zien, want ieder jaar weet de Dordtse Boekenmarkt toch weer zo’n 75.000 bezoekers naar de binnenstad te trekken. ‘Mensen uit de regio, maar ook van ver daarbuiten. Het is natuurlijk ook gewoon een leuk dagje uit.’

De Dordtse Boekenmarkt is zondag 3 juli van 10.00 tot 17.00 uur in de prachtige Dordtse historische binnenstad. Meer informatie over de aanwezige handelaren en de route is te vinden op dordtseboekenmarkt.nl. Ook is hier een beperkt aantal gratis kaarten te verkrijgen voor het jubileumfeest op de zaterdag voorafgaand aan de markt.

Dordtse Boekenmarkt – zondag 3 juli

(25 jaar) Dordtse Boekenmarkt in beeld

Big Rivers evenement muziek Dordrecht
Benieuwd naar meer evenementen?
Bekijk hier het overzicht!

Meer nieuws uit de stad

Bekijk alles
Biesboschcentrum Dordrecht - Seizoensopening - Stenen Keet geopend
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids
Natuur

Seizoensopening Biesboschcentrum Dordrecht

28 maart 2024
Eten & Drinken
Nieuws
Video's

Paastip: Olala Chocola

26 maart 2024
Koens Brood Dordrecht
Nieuws

Nieuw in de Stad: Koen's Brood

22 maart 2024
Voorstraat Noord wandelen winkelen stel Pictura binnenstad lente Dordrecht
Blogs
Cultuur
Evenement & activiteiten

Pictura bestaat 250 jaar

19 maart 2024
Lichtspoor Biesbosch Biesboschcentrum Dordrecht
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Tips voor het Paasweekend

14 maart 2024