Intocht Sinterklaas Dordrecht Evenement
Inspiratie & tips

UITagenda november

Ook in november zijn er weer genoeg evenementen in de stad. Kom dus vooral kijken, genieten of de sint en hardlopers toejuichen.

DrechtStadLoop - 6 november

Er worden weer zo’n tweeduizend sportievelingen aan de start van de DrechtStadLoop verwacht.. De veertiende editie van dit sportevenement leidt de hardlopers opnieuw door de historische straten van Dordrecht. ‘De start en finish zijn op het Statenplein’, vertelt Cor van der Steen, voorzitter van de organisatie. ‘De halve marathon, is het hoofdnummer en de deelnemers hieraan doen bijna iedere Dordtse wijk aan en zelfs een stukje Nieuwe Biesbosch. Dat is toch wel de charme van deze loop.’ Er zijn runs voor groot en klein, lange en korte afstanden. ‘Het is echt een sportevenement voor het hele gezin.’

Inschrijven kan via www.drechtstadloop.nl. De opbrengst van het evenement is bestemd voor onderzoek naar long covid in het Albert Schweitzer ziekenhuis.

Meer Drechtstadloop

Intocht Sinterklaas - 12 november

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan in Dordrecht. En wel op zaterdag 12 november. Die dag kan jong en oud de Sint en zijn entourage weer verwelkomen in de binnenstad. Dit jaar zal de stoomboot niet aanmeren aan de Wolwevershaven, maar bij het Maartensgat aan de voet van de Grote Kerk. ‘In de Wolwevershaven wordt het steeds lastiger aanmeren door de vele woonschepen en de beperkte diepgang’, vertelt Chris Hoogerwaard van de Stichting Intocht Sint Nicolaas Dordrecht. De allerbeste beleving van de aankomst is in de tuin van de Grote Kerk waar enorme LED-schermen de aankomst laten zien. Daarna wordt het één groot feest met verrassende elementen die de kleine gezichtjes zullen doen verbazen. Een feest als vanouds!’ Na het feest vervolgt de ‘bonte stoet’ haar intocht door de straten van de historische binnenstad.

Meer intocht Sinterklaas

Intocht Sinterklaas Dordrecht Evenement

Fortius Wantijloop - 26 november

Een loop door het prachtige Wantijpark is altijd goed, zeker in de herfst. Op zaterdag 26 november zullen weer een paar honderd hardlopers aan de start van een van de oudste hardloopwedstrijden van Dordrecht verschijnen. ‘Er zijn diverse afstanden, van 1 of 2 kilometer voor de kinderen tot 5 of 10 kilometer vanaf 14 jaar of ouder’, vertelt Maarten Vogelezang van de organisatie. ‘Het mooie van deze loop is dat alle afstanden helemaal door het park gaan. En het park is dan op zijn mooist, als je het mij vraagt, met al die mooie herfstkleuren.’ Inschrijven voor het hardloopevenement kan van tevoren via www.inschrijven.nl of op de dag zelf in het Wantijpaviljoen.

Meer Fortius Wantijparkloop
Tij Festival Dordrecht Evenement
Benieuwd naar meer evenementen?
Bekijk hier het overzicht!

Meer nieuws uit de stad

Bekijk alles
Uitgelichte afbeelding reel Bluebirds
Nieuws
Video's
Winkelen

Nieuwe winkel: Bluebirds in the Backyard

18 april 2024
Huis Arrest winkelen interieur Vriesestraat centrum Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken
Nieuws
Winkelen

Nieuws uit de stad #29

16 april 2024
Biesboschcentrum - Wandelen Griendmuseumpad 1
Blogs
Fietsen
Kids
Natuur
Wandelen

Natuur ontwaakt

10 april 2024
Uitgelichte afbeelding reel Lentezon
Eten & Drinken
Nieuws
Video's

Genieten van de lentezon!

09 april 2024
Stadshotel Steegoversloot Christa's lunchen eten drinken horeca overnachten centrum Dordrecht
Doe
Evenement & activiteiten
Nieuws
Ontdek

NIEUW: Dordrecht Maggezien #1

03 april 2024
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Evenement in zícht!

01 april 2024