header Dordtse cultuurnacht
Berichten

Cultuur verrassend spannend
tijdens Dordtse Cultuurnacht

In de nacht is alles spannender, zelfs het woord cultuur wordt interessanter als je er nacht achter plaatst. Speciaal voor iedereen die ‘s nachts wil verdwalen in cultuur hebben diverse culturele instellingen een verrassend programma in elkaar gedraaid voor de Dordtse Cultuurnacht. Op zaterdag 8 oktober sluiten onder andere de Dordtse musea niet om vijf uur de deuren, maar gaat het programma door tot in de nachtelijke uurtjes. Niet het geijkte programma tijdens de Dordtse Cultuurnacht, want organisatoren Tjarco van Raalte en Boris Gunst willen de bezoekers dit jaar extra verrassen. ‘Het wordt een showcase van alle culturele disciplines’, vertelt Gunst.

De verschillende in de stad aanwezige podia, musea en makers laten zich van hun beste kant zien, in het donker.

Drempels verlagen

De Dordtse Cultuurnacht is een uitgelezen kans voor mensen die nog niet veel met cultuur hebben, om gratis kennis te maken met alles wat Dordrecht op dit gebied te bieden heeft. ‘We willen iedere Dordtenaar uitnodigen om één of meer van de vele gratis optredens te gaan bezoeken, er is van alles te doen. Het gaat van blues optredens, naar live elektronische muziek tot een klassiek nachtelijk concert in de Grote Kerk. En van mensenbibliotheek naar Kaapverdisch carnaval, balkonserenades en een lichtjestour. Er is voor iedereen iets moois te beleven!’ De nacht begint al vroeg met een speciale route voor de jeugd. ‘Ook aan de kinderen is gedacht met een silent disco kampvuurverhalen, glow in the dark sterren maken en een Griezelbus escaperoom’, vertelt Van Raalte.

Schouwburg Kunstmin theater cultuur uitgaan Dordrecht

Zwerven door de stad

‘Voor iedereen die nog denkt dat er niets te doen is in Dordrecht, er is nog zoveel te ontdekken. Tijdens de Dordtse Cultuurnacht is dit overal zichtbaar en kunnen mensen er echt niet meer omheen’, aldus Gunst. ‘Kom 8 oktober dus lekker zwerven door de stad en laat je verrassen.’ De Dordtse Cultuurnacht begint om 18.00 uur in het Energiehuis en gaat tot diep in de nacht door. Op www.dordtsecultuurnacht.nl is het gehele programma en de deelnemende organisaties te vinden. In alle deelnemende locaties kun je gratis naar binnen.

Programma en meer informatie
Big Rivers evenement muziek Dordrecht
Ontdek meer evenementen!
Ga naar de UITagenda

Meer nieuws uit de stad!

Bekijk alles
Stadhuis wandelen herfst Grotekerksbuurt Dordrecht (2)
Blogs
Kids
Nieuws

Tips voor komend weekend

03 februari 2023
Hoogwaterroute Dordrecht
Blogs
Nieuws

70 jaar Watersnoodramp

31 januari 2023
Het Water Komt Podwalk Dordrecht
Blogs
Nieuws

Podwalk - Het Water Komt

26 januari 2023
Cocktailbar Blauwpoort eten drinken horeca Dordrecht
Blogs
Nieuws

Nieuws uit de stad #18

10 januari 2023
Dordt Vlogt miniatuur Dwaalspoor 2022
Nieuws
Vlogs

Dordt Vlogt: Dwaalspoor

20 december 2022
Miniatuur Dordt Vlogt Dordtse December Dagen
Nieuws
Vlogs

Dordt vlogt: Dordtse December Dagen

14 december 2022