Boer'n Bontje eten drinken Dordrecht (2)
Inspiratie & tips

Nieuws uit de stad

Er is weer volop reuring in ondernemend Dordrecht én de lente staat voor de deur. Dat komt goed uit, want er is weer van alles te beleven in de stad. Daarom brengen we je graag in de stemming voor de lente, om helemaal in dat gezellige voorjaarsgevoel te komen.  Genoeg redenen om even bij te praten met ondernemers en winkeliers.

Er hangt volop bedrijvigheid in de stad!

Boer’n Bontje is een echt ‘Jermain-zaakje’

Het is een ode aan zijn ouders: Jermain Chin Fung Chun is met zijn zaak Boer’n Bontje verhuisd naar de Voorstraat, de straat waarin zijn ouders in de jaren zeventig ook een winkel hadden. Het pand aan de Tolbrugstraat Landzijde was zes jaar lang het honk van Jermain met zijn culinaire bar, maar het was tijd voor een nieuwe uitdaging. Hij knapte de zaak eerst helemaal op. “Het is echt een Jermain-zaakje, precies zoals ik ben! Het is klein en knus, met een Caribisch sfeertje. De keuken en feel zijn hetzelfde gebleven, maar ik wil meer mensen bereiken. Het was wel een uitdaging om in zo’n klein zaakje een bepaalde vibe te krijgen, maar ik bedacht me gewoon dat ik me er thuis moet voelen. Want als dat zo is, dan is dat voor anderen ook zo.” Overdag verkoopt Jermain – die op 25 maart de officiële opening vierde- veel broodjes en ’s avonds ook maaltijden, zoals Surinaamse huisgerechten. Jermain: “Ik heb betaalbare streetfood-gerechten, met passie bereid en dat proef je terug. Allemaal vers, deels volgens traditionele recepten van mijn moeder. Binnenkort ga ik ook kookworkshops aanbieden.”

Boer’n Bontje, Voorstraat 257 
Boer'n Bontje eten drinken Dordrecht (1)

Atelier Klei & Zij bekend om pastelkleuren

Wat doe je als ondernemer wanneer je uit je jasje groeit? Juist, verhuizen! Dat is precies wat Eva van der Willigen-Timmer deed met haar Atelier Klei & Zij. Haar winkeltje vol charme zat acht jaar lang op de Voorstraat Noord in een klein pand, tot zij verhuisde naar een winkelruimte een paar honderd meter verderop. Drie keer zo groot, met meer ruimte voor haar verbrede collectie en voor het geven van workshops. Niet alleen de door Eva zelfgemaakte sieraden van keramiek zijn bij het atelier te vinden, ook items als woonaccessoires, haarbanden, zonnebrillen en tassen kun je er scoren. Je moet wel van pasteltinten houden, want die zijn het stokpaardje van Eva. Alleen al de roze gevel getuigt van haar voorliefde. “Ik verzamel alles dat ik mooi vind en het voelt geweldig om die items vervolgens te delen met anderen. En ja, die zijn allemaal pastel van kleur, want daar sta ik om bekend. Ik ben gek op die kleuren! Ze zijn heel vrouwelijk, verfijnd en in harmonie met elkaar. Mensen die binnenstappen, zijn vaak helemaal onder de indruk van de ruimte. Ik merk dat het atelier aanslaat.”

Atelier Klei & Zij, Voorstraat 171
Klei en Zij winkelen Dordrecht (1)

Meer nieuws uit de stad!

Bekijk alles
Biesboschcentrum Dordrecht - Seizoensopening - Stenen Keet geopend
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids
Natuur

Seizoensopening Biesboschcentrum Dordrecht

28 maart 2024
Eten & Drinken
Nieuws
Video's

Paastip: Olala Chocola

26 maart 2024
Koens Brood Dordrecht
Nieuws

Nieuw in de Stad: Koen's Brood

22 maart 2024
Voorstraat Noord wandelen winkelen stel Pictura binnenstad lente Dordrecht
Blogs
Cultuur
Evenement & activiteiten

Pictura bestaat 250 jaar

19 maart 2024
Lichtspoor Biesbosch Biesboschcentrum Dordrecht
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Tips voor het Paasweekend

14 maart 2024
Uitgelichte afbeelding reel XSaraLou
Nieuws
Video's
Winkelen

Nieuwe hotspot: XSaraLou

06 maart 2024