Wish brocante woonwinkel winkelen Dordrecht
Inspiratie & tips

Nieuws uit de stad

De winkels, horeca en cultuur zijn weer open en nieuwe originele initiatieven starten. Laat je verrassen bij Wish., Halte13 en de Outdoor Escape of één van de andere toffe ondernemingen die recent in de Dordtse binnenstad zijn gestart.

Maart is nu al een fantastische start van een schitterend voorjaar!

Halte 13, de grootste Pokémonwinkel van NL

Grote en kleine Pokémonliefhebbers komen in een magische droomwereld terecht zodra ze de drempel van Halte 13 (onderdeel van Card Advantage) overstappen. Ze hebben werkelijk alles in deze winkel van Suzanne Boeter en haar echtgenoot. Behalve natuurlijk de kaarten, verkopen ze ook gadgets als petjes, tassen en T-shirts. Wat begon als een webshop vanuit huis in kaarten van Magic: The Gathering (MTG), is uitgegroeid tot een (web)winkel met kaarten van trading card games die de hele wereld overgaan. “We zijn ontzettend blij dat we op deze locatie, in de markthal achter lunchroom Hartje Stad, een echte winkel konden starten. Hier proberen we de magie rondom de kaartspellen zoveel mogelijk voelbaar te maken.” Ben je in het bezit van kaarten en wil je weten wat de waarde is? Halte 13 is het enige bedrijf in Nederland waar je je kaarten kunt afgeven om te laten graden, zonder het risico deze kwijt te raken met de post.

Bekijk Halte13
Halte 13 Pokémon winkel Dordrecht

Outside Escape, spannende speurtocht door de stad

De rijke historische binnenstad leent zich uitstekend voor spannende verhalen. Tot die conclusie kwam Vincent Renken, mede-eigenaar van Outside Escape, al gauw tijdens een weekendje Dordrecht. “De combinatie van een Escape Room en wandelen is een leuke manier om de stad op een andere manier te leren kennen en nieuwe dingen te ontdekken.” Bij de Dordtse Outside Escape ga je met je team op zoek naar de betrokkenheid van Willem III bij de moord op de gebroeders De Witt, één van de meest gedenkwaardige aanslagen in de geschiedenis. Je bent op zoek naar een nieuw document dat mogelijk nieuw licht werpt op de zaak. Tijdens de twee uur durende wandeling met tussendoor raadsels komt het spannende verhaal steeds dichter bij de ontknoping. De start is bij het Groothoofd. Het enige wat je nodig hebt, is een smartphone.

Ontdek Outdoor Escape
Outdoor Escape Room wandeling actief Dordrecht

Wish. Wonen met een vleugje magie

Brocante, kunst en handgemaakte items, sinds december is de binnenstad van Dordrecht een sfeervolle woonwinkel rijker: Wish. Eigenaar, kunstenaar en designer Jared Gruene is van vele markten thuis. Zijn stijl omschrijft hij als een mix tussen de Franse romantiek en rustiek Texas, de staat waar hij opgroeide. De kennis en ervaring met verschillende technieken heeft hij meegenomen uit de Verenigde Staten waar hij in een vorig leven werkte bij een art supply company. Door corona raakte hij zijn baan kwijt. Let’s start a new life, besloten Jared en zijn partner. Gelukkig voor de Dordtenaren begon dat nieuwe leven in de Dordtse binnenstad met Wish., geïnspireerd door verbeelding en magie. De winkel is geopend op vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. De rest van de week is Jared op pad, op zoek naar stijlvolle aanwinsten voor zijn winkel en met het ontwerpen en creëren van nieuwe handgemaakte spullen.

Meer Wish.
Wish brocante woonwinkel winkelen Dordrecht

Meer nieuws uit de stad!

Bekijk alles
Uitgelichte afbeelding reel Bluebirds
Nieuws
Video's
Winkelen

Nieuwe winkel: Bluebirds in the Backyard

18 april 2024
Huis Arrest winkelen interieur Vriesestraat centrum Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken
Nieuws
Winkelen

Nieuws uit de stad #29

16 april 2024
Biesboschcentrum - Wandelen Griendmuseumpad 1
Blogs
Fietsen
Kids
Natuur
Wandelen

Natuur ontwaakt

10 april 2024
Uitgelichte afbeelding reel Lentezon
Eten & Drinken
Nieuws
Video's

Genieten van de lentezon!

09 april 2024
Stadshotel Steegoversloot Christa's lunchen eten drinken horeca overnachten centrum Dordrecht
Doe
Evenement & activiteiten
Nieuws
Ontdek

NIEUW: Dordrecht Maggezien #1

03 april 2024
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Evenement in zícht!

01 april 2024