Shorttrack Optisport Dordrecht
Inspiratie & tips

Dordt houdt van sport

Dordtse sportliefhebbers kunnen hun hart ophalen. November wordt een geweldige sportmaand, zowel voor actieve sportievelingen als voor de onmisbare toeschouwers. Let op: hou in ieder geval het tweede en laatste weekend van november vrij voor deze drie toffe sportevenementen.

November = sportmaand in de hele stad!

DrechtStadLoop: dwars door Dordste binnenstad

De belangstelling voor lopen in de binnenstad wordt steeds groter, merken Cor van der Steen en Peter Slijkoord. Dit jaar verwachten ze ongeveer 2000 deelnemers. De twee organisatoren van het evenement, beiden lid van Fortius, hebben er weer zin in. “De halve marathon is de echte wedstrijd (ook door de KNAU gecertificeerd), maar voor de funlopers hebben we ook diverse lopen”, vertelt Cor van der Steen. “We starten altijd met de Racerunners race, voor kinderen met een beperking. Daarna volgen nog de 1, 3, 5 en 10 kilometer. Het leuke aan de DrechtStadLoop is de combinatie van het mooie parcours door de binnenstad met veel familieleden, vrienden en kennissen die aanmoedigen langs de kant. Bovendien staan er richting de finish verschillende live orkesten om de lopers op te peppen.”

De beide heren zijn positief verrast door het recordbedrag dat deze keer is opgehaald voor het goede doel. “Ieder jaar hebben we een goed doel, meestal vanuit het Albert Schweitzer Ziekenhuis. Dit jaar zamelen we geld in voor onderzoek naar Primair Progressieve Multiple Sclerose (PPMS), een zeldzame vorm van MS. Het Albert Schweitzer Ziekenhuis en het Erasmus MC hebben vorig jaar een onderzoek gestart naar de oorzaken van deze ziekte, met als doel een behandeling te vinden waardoor verlies van kwaliteit van leven beperkt kan blijven. Half oktober staat de teller al op € 30.000,-.” Iedere deelnemer krijgt na afloop een medaille. De laatste binnenkomer krijgt begeleiding van de negen zware motoren die gedurende de dag rond het parcours aanwezig zijn en een mooie bos bloemen. Tot slot een laatste oproep van de enthousiaste organisatoren: “Het is leuk, gezellig, je draagt bij aan een goed doel én het is gezond. Meedoen dus!”

Zondag 14 november
DrechtStadLoop evenement Dordrecht

WC Shorttrack: onweerstaanbaar schaatsspektakel

Voor de achtste keer alweer is Dordrecht hosting city voor de World Cup Shorttrack, een belangrijk toernooi in aanloop naar de Olympische Spelen in China in 2022. Helaas, door de huidige corona maatregelen, kan er dit jaar geen publiek bij aanwezig zijn. Heel jammer, want dit keer is het evenement zelfs vier dagen in plaats van drie aan de Sportboulevard in Dordrecht, zodat nóg meer rijders in actie kunnen komen. Sportregisseur Lia Paasse is er trots op om wederom Nederlandse helden als Suzanne Schulting en Sjinkie Knegt te ontvangen, maar ook de toppers vanuit de rest van de wereld. Dordrecht heeft de afgelopen jaren absoluut een bijdrage geleverd aan de spectaculaire ontwikkeling van de sport. Shorttrack heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt en is populairder dan ooit, mede door de succesvolle topprestaties van de Nederlandse atleten.

25 t/m 28 november
Shorttrack

FORTIUS Wantijparkloop: perfecte looplocatie in de herst

“Gelukkig kunnen we weer samen wedstrijden lopen”, vertelt Maarten Vogelezang, de organisator van de Wantijparkloop op zondag 28 november 2021. “Het Wantijpark is een perfecte locatie om in de herfst te lopen. Het stadspark is op zijn mooist in november met de oude bomen en de herfstkleuren. Niet voor niets trekt deze bekende, al ruim dertig jaar oude loop, jaarlijks gemiddeld 175 deelnemers inclusief jeugd.” Voorinschrijven is mogelijk tot 24 november via www.inschrijven.nl. Voor de jeugd zijn er lopen van 1 en 2 kilometer, volwassen deelnemers kunnen kiezen uit de 5 en 10 kilometer. Het inschrijfbureau is open vanaf 9.45 uur. Iedere deelnemer ontvangt na afloop een aandenken, de winnaars mogen zelfs een mooie prijs in ontvangst nemen! Zelf loopt Maarten Vogelezang overigens niet mee. “Dat is het nadeel als je de organisator bent. In 2017 heb ik de organisatie overgenomen, maar voor die tijd heb ik heel vaak meegelopen. Ik weet hoe mooi deze loop is en kan iedereen van harte aanbevelen om mee te doen.”

Zondag 28 november Wantijpark, Dordrecht
Wantijparkloop hardlopen Dordrecht

Meer nieuws uit de stad

Bekijk alles
Uitgelichte afbeelding reel Bluebirds
Nieuws
Video's
Winkelen

Nieuwe winkel: Bluebirds in the Backyard

18 april 2024
Huis Arrest winkelen interieur Vriesestraat centrum Dordrecht (1)
Blogs
Eten & Drinken
Nieuws
Winkelen

Nieuws uit de stad #29

16 april 2024
Biesboschcentrum - Wandelen Griendmuseumpad 1
Blogs
Fietsen
Kids
Natuur
Wandelen

Natuur ontwaakt

10 april 2024
Uitgelichte afbeelding reel Lentezon
Eten & Drinken
Nieuws
Video's

Genieten van de lentezon!

09 april 2024
Stadshotel Steegoversloot Christa's lunchen eten drinken horeca overnachten centrum Dordrecht
Doe
Evenement & activiteiten
Nieuws
Ontdek

NIEUW: Dordrecht Maggezien #1

03 april 2024