Wat stond er op het menu en hoeveel gangen waren er? En wat was de juiste wijze om deze gerechten te eten? Tijdens de lezing kom je erachter hoe het er een eeuw geleden aan toe ging tijdens het kerstdiner.

Kerst in Nederland was vroeger trouwens lang zo uitbundig niet als we bijvoorbeeld kennen uit Engeland. Gourmetten was nog niet uitgevonden, maar wat werd er dan wel geserveerd? En hoe was de tafel gedekt? Werd familie uitgenodigd of ook vrienden? In etiquetteboeken is terug te vinden hoe men zich aan tafel diende te gedragen. Welke gespreksonderwerpen waren bijvoorbeeld wel, of juist niet gepast? Daarbij was ook nog eens onderscheid tussen dames en heren in het gezelschap.

Programma

Inloop vanaf 19.00 uur

Lezing in de Zaal 19.30 – 20.30 uur

Napraat 20.30 – 21.00 uur

Info & tickets

De tickets kosten € 10,- per persoon inclusief 1 drankje per persoon. De lezing vindt plaats in de Zaal op de begane grond van het museum, de rest van het museum is gesloten.

Wat: Lezing 'Dineren op stand – kerstspecial'
Wanneer: 01 dec 2022
Hoe laat: 19:00 - 21:00
Prijs: € 10,- inclusief 1 drankje per persoon

* De lezing vindt plaats in de Zaal op de begane grond van het museum, de rest van het museum is gesloten.

Reserveer tickets Arrow right

Deze website maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om een optimale gebruikerservaring te bieden. Je kunt je voorkeuren aanpassen of meer informatie bekijken.

Deze cookies zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt. Deze cookies kunnen niet uitgezet worden.
Deze cookies zorgen ervoor dat we het gebruik van de website kunnen meten en verbeteringen door kunnen voeren.
Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen, zoals YouTube of Vimeo.
Deze cookie stellen onze advertentiepartners in staat om doelgerichter informatie te kunnen aanbieden.

Door categorieën uit te zetten, kan het voorkomen dat gerelateerde functionaliteiten binnen de website niet langer correct werken. Het is altijd mogelijk om op een later moment de voorkeuren aan te passen. Bekijk meer informatie.