De 27e Dordtse Boekenmarkt met nog meer vinyl

7 juli 2024

Na de zeer geslaagde proefeditie 2023 met een beperkt aantal vinyl-deelnemers willen we dit jaar het aanbod van LP’s vergroten. De reacties van de handelaren èn de bezoekers waren zo positief dat een versterking van het vinyl een logische consequentie is. Dit jaar staan bijna 30 kramen op het Steegoversloot klaar voor LP’s en singles.

Ook de reguliere Boekenmarkt 2023 was een groot succes met hoge bezoekersaantallen en we mogen deze nieuwe editie zelfs een duidelijke stijging van het aantal inschrijvingen verwelkomen en een verdere verjonging van de deelnemers. Dat geeft hoop voor de toekomst. 

De lijsten van alle deelnemers met hun kraamnummer vindt u verderop onder deelnemers. Ook het programma kunt u daar vinden.

Opname in het gidsje is niet meer mogelijk maar voor de laatste inschrijvers: http://bit.ly/2Bvb0fR

Van 10.00 uur tot 17.00 uur en kom vooral met de fiets of openbaar vervoer!

Sportief, natuurlijk!

Je kunt er natuurlijk niet omheen: heel deze zomer staat in het teken van de sport. We hebben alle voorjaarsklassiekers met bijbehorend drama en valpartijen al weer voorbij zien scheuren en kunnen ons voorbereiden op de Tour de France, man en vrouw, het EK voetbal, nog talloze andere sportieve hoogtepunten en natuurlijk de Olympische Spelen in Parijs. Een stad, waar je deze zomer als gewone bezoeker al helemaal niet meer terecht kunt vanwege de absurd hoge prijzen.

Bij ons kwam natuurlijk de vraag op, hoe gaan we dat thema in onze programmering vorm geven. Kiezen we een individuele sporter, een teamsport of een heel evenement. Vele namen hebben onze voetbaltafel gepasseerd maar uiteindelijk hebben we gekozen voor een heel andere aanpak: we kiezen voor ‘NatuurlijkSportief’. Verderop in dit gidsje zal de initiatiefnemer van dit project, Teun van der Klis, u verder wegwijs maken in dit sportieve traject maar wat ons het meest aantrekt is het feit dat je op deze manier, ongeacht je leeftijd en zonder dure sportschool, personal trainer of clubverplichtingen je lichaam kunt trainen en onderhouden. Gewoon tijdens een wandeling door een park of een fietstocht langs de rivier. De praktische uitvoering vindt u in de Museumtuin en de filosofie daarachter hoort u tijdens een drietal korte sessies in de Kunstkerk.

Zeker wanneer de jaren toch gaan tellen, en ik kan daar over meepraten, is het verstandig om veel, maar vooral, goed te bewegen en daar helpt ‘NatuurlijkSportief’ bij.

De 27e Dordtse Boekenmarkt belooft weer een groot succes te worden. Op het moment van het schrijven van dit voorwoord, begin mei, staat het aantal kramen al ruim boven het aantal van 2 juli vorig jaar en daar zullen er ongetwijfeld nog meer bijkomen. Met een verrassende muzikale programmering ernaast wordt het weer een gezond en vernieuwend evenement.

Welkom op de 27e Dordtse Boekenmarkt
Herman Koekkoek
voorzitter Stichting Kunstrondje Plus

mede namens: Bart van Aanholt, Kim Cohen, Evelien Holster, Luciana Luca, Jeroen Landa, Wilma Verhoeven, Fa. Joop Makkelie & Zonen, Casper Markesteijn, Johan van den Tol, de Kunstkerk, NatuurlijkSportief, Zock Design, de verkeersregelaars, de koffieploeg en al die anderen.

Facebookpagina Dordtse Boekenmarkt
Instagram Dordtse Boekenmarkt
kunstrondje dordt
gemeentedordrdrecht
google analytics