Stadscafé Rijke & Zn bockbier Dordrecht (1)
Routes

Dordtse Intro Dagen

Met 14 bieren op de tap en zo’n 150 bieren op fles/blik mag het duidelijk zijn dat het bij DE TIJD draait om bier, bier en nog eens bier. Al ruim dertig jaar is DE TIJD gevestigd in een prachtig rijksmonument uit 1603 in het hart van de historische binnenstad. Met 14 wisselende bieren van het vat, vijf bierproeverijen met elk met hun eigen verhaal, altijd meer dan 150 bieren op blik/fles, het gezellige terras en regelmatig evenementen zoals als live muziek of een tap-takeover is DE TIJD absoluut een bezoekje waard!

En in tegenstelling tot dat wat je misschien verwacht, heeft DE TIJD naast heel veel bier, natuurlijk meer in huis. Denk aan heerlijke wijnen van hofleverancier Rood, Wit & Rosé, earth koffie en thee (biologisch/Fair Trade), een ruime keuze in frisdranken, likeuren, Whisk(e)y en overig gedistilleerd. En op de kaart vind je ook lekkere hapjes uit eigen keuken (ook vega/vegan).

DE TIJD, lokaal voor bieren

De Lachende Monnik

Voorstraat 426
Café ‘de Lachende Monnik’ heet u welkom is een authentiek bier- en jenevercafé.  Het café heeft een uitgebreide collectie van Trappistenbieren en al het mooie wat in diverse brouwerijen en stokerijen wordt gemaakt.
 
Met het zicht op de kerk en om de hoek de Dolhuisstraat waar vroeger het Cellebroedersklooster was gevestigd (1463) was al snel het idee geboren om er een café van te maken waar trappistenbieren en abdijbieren een belangrijke plaats in zouden nemen. 
 
Sfeervolle tafels en kerkbanken vullen de ruimte en op de tapwand kun je onder andere kiezen uit Chimay, Westmalle, La Trappe en Zundert aangevuld met abdijbieren als Ename en Ciney en met een knipoog naar het geloof een Duvel 666. Maar ook liefhebbers van andere bierstijlen zijn welkom op de 17 kranen. Lupulus, Kasteel, Texel’s en Noordt zullen dan ook regelmatig van het vat stromen. Liefhebber van andere trappistenbieren? Van fles zijn te verkrijgen Orval, Rochefort, Spencer, Tynt Meadow, Engelszell en Tre Fontane.
 
Ook voor niet bierliefhebbers is er keuze genoeg, daarom ook goede wijn, mooie jenevers en whisk(e)y en ook een lekkere frisdrank. Voor de frisdrank is gekozen voor Fritz, deze staat kwaliteit en duurzaamheid!
 
Het is geen shotjes en/of feestcafé maar een café waar liefde voor het product op de eerste plaats komt!
De Lachende Monnik

Café de Vrijheid

Noordendijk 12

Begin 1900 ontstaan als traditioneel schipperscafé, maar Café de Vrijheid ademt nog steeds de sfeer van vroegere tijden! Aangenaam en ongedwongen, een café met plek voor iedereen. Zes verschillende bieren op de tap en diverse bieren op fles. Regelmatig live muziek en jamsessies. Zeven dagen per week geopend.

Café de Vrijheid

Bruin café gelegen aan het gezellige terrassenplein: het Scheffersplein. Heb je trek in een speciaal biertje? Kom dan snel eens langs bij Stadscafé Rijke & Zn. Zij hebben de lekkerste bieren in huis. Doe een drankje aan de bar, of kom in de zomermaanden langs en neem plaats op het gezellige terras.

 

Stadscafé Rijke & Zn