Locaties

Carel Wüst Automuseum

De een verzamelt postzegels, de ander munten. Carel Wüst koos, samen met zijn broers Cees en Chris en geïnspireerd door hun vader Willem- voor auto’s. Zij verzamelden oldtimers en youngtimers uit de jeugd van onze voorouders en van onszelf.

Rond de 55 auto’s staan in het Carel Wüst Museum tentoongesteld. De collectie geeft inzicht in de ontwikkeling van de automobiel. Van de T-Ford tot Ferrari Testarossa en van de Mini tot Rolls Royce. Het belangrijkste hierbij is het verhaal achter de auto. Of de persoon die haar bedacht heeft. Of gebeurtenissen die kenmerkend zijn en horen bij een specifiek voertuig. Zo willen we het cultureel erfgoed dat automobiel heet doorgeven aan toekomstige generaties. De auto’s hebben allemaal ‚”geleefd” en zijn, indien noodzakelijk, met aandacht voor detail gerestaureerd. De auto’s stonden opgeslagen in diverse loodsen tot George en Marcel Wüst, twee van de drie zoons van Carel Wüst, in 2011 besloten tot oprichting van het museum. Daarmee werd dit cultureel erfgoed ook toegankelijk voor belangstellenden.

Het Carel Wüst Museum bevindt zich op de tweede verdieping van de Mercedes-Benz vestiging van Auto Wüst aan de Mijlweg 81 in Dordrecht. U treft rond de vijftig automobielen en curiosa van alle merken aan, vanaf de Benz patentwagen tot de Dion Bouton, bekend van Kuifje in Afrika. Ongeveer de helft van de collectie bestaat uit historie van Mercedes-Benz en AMG, maar ook andere merken komen ruimschoots aan bod.

Kosteloze toegang
Het museum is een prive-initiatief en kunt u kosteloos bezoeken. We verwelkomen u graag. Het museum is geopend vanaf 9.30 uur tot 17.00 uur, van maandag tot en met zaterdag, uitgezonderd feestdagen.

Vergelijkbare locaties

Monumenten
Musea

Museum 1940-1945

Nieuwe Haven 27-28
Attracties
Monumenten
Musea
Oplaadpunt E-Bikes

Dordrechts Museum

Museumstraat 40
Kinderfeestjes
Monumenten
Musea

Nationaal Onderwijsmuseum

Burgemeester de Raadtsingel 97
Attracties
Kinderfeestjes
Monumenten
Musea
Oplaadpunt E-Bikes

Huis van Gijn

Nieuwe Haven 30
Attracties
Monumenten
Musea
Oplaadpunt E-Bikes
Vergaderlocaties

Het Hof van Nederland

Hof 6
Monumenten
Musea
Vergaderlocaties

Dordts Patriciërshuis - Museum aan de Maas

Wolwevershaven 9