Stadsopera Maria
Inspiratie & tips

Doe mee met stadsopera
MARIA keizerin van Dordt

Mega muziekspektakel voor en door Dordtenaren

MARIA keizerin van Dordt is een mega muziekspektakel, een stadsopera voor en door Dordtenaren ter gelegenheid van 800 jaar stad. Het op waarheid gebaseerde verhaal gaat over keizerin Maria die 800 jaar geleden Dordrecht als huwelijkscadeau krijgt. Dankzij de stadsrechten die naar aanleiding daarvan worden vastgelegd, groeit Dordrecht uit tot een bloeiende stad en kan Maria beslissen over haar eigen leven vol cultuur en feesten. Producent Muziektheater Hollands Diep nodigt alle Dordtenaren, jong en oud, ervaren en onervaren, uit om mee te doen. Het doel: met deze stadsopera samen iets moois te maken voor de stad. Iedereen is welkom!

Het leuke aan deze communityshow is dat iedereen mee kan doen.
- David Prins

Muziekspektakel: een echte communityshow

“Dit grootse muziekspektakel is een echte communityshow”, vertelt artistiek leider David Prins enthousiast. “We ontwikkelen het samen met het Big Rivers Festival, maar daarnaast zijn er heel veel lokale culturele organisaties bij betrokken waaronder het Groot Film- en Musicalorkest Timbres Divers, Inter Amicos en het Orpheus Koor. Ook aan de decors en kostuums werken al langere tijd heel veel mensen. Nu het moment van optreden dichterbij komt, begint het steeds meer te leven. Je voelt het enthousiasme. De stadsopera stond eigenlijk al gepland voor 2020, maar we gaan ervan uit dat het deze zomer echt gaat gebeuren.”

Dit is je kans!

Heb je altijd al eens mee willen werken aan een grote muziekproductie als deze? Heb je zin om met een enthousiaste groep mensen iets unieks neer te zetten voor de stad? Dan is dit je kans. Muziektheater Hollands Diep zoekt acteurs, dansers, zangers, performers, muzikanten, solisten, clubs, verenigingen, koren en nog veel meer. De wekelijkse repetities starten vanaf maart. Werk je liever achter de schermen? Ook daar zijn volop mogelijkheden voor, dus meld je vooral aan. De voorstellingen van de stadsopera MARIA keizerin van Dordt vinden plaats in de periode van 9 t/m 12 juli op een unieke locatie in de Dordtse binnenstad.

Aanmelden
Stadsopera Maria

Meer nieuws uit de stad

Bekijk alles
Biesboschcentrum Dordrecht - Seizoensopening - Stenen Keet geopend
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids
Natuur

Seizoensopening Biesboschcentrum Dordrecht

28 maart 2024
Eten & Drinken
Nieuws
Video's

Paastip: Olala Chocola

26 maart 2024
Koens Brood Dordrecht
Nieuws

Nieuw in de Stad: Koen's Brood

22 maart 2024
Voorstraat Noord wandelen winkelen stel Pictura binnenstad lente Dordrecht
Blogs
Cultuur
Evenement & activiteiten

Pictura bestaat 250 jaar

19 maart 2024
Lichtspoor Biesbosch Biesboschcentrum Dordrecht
Blogs
Evenement & activiteiten
Kids

Tips voor het Paasweekend

14 maart 2024