spotlights on evenement Dordrecht
Blogs, vlogs & tips

Dordrecht in de spotlights

De dagen zijn steeds korter en donkerder aan het worden, maar Dordrecht zal zich niet snel in duisternis laten hullen. Ga op zoek naar het licht tijdens het Tij Festival. Laat je betoveren door het lichtspektakel vanaf diverse bruggen in de regio tijdens Spotlights ON.

Betoverend lichtspeltakel bij Spotlights ON en Tij Festival!

Spotlights ON: Bruggen in het licht

Ruim zeshonderd jaar geleden deed de Sint Elisabethsvloed Dordrecht overstromen. Om dit te herdenken vertonen vier bruggen in de regio en het Drierivierenpunt bijna een week lang een feeëriek lichtspektakel. ‘De Sint Elisabethsvloed heeft de regio gevormd zoals deze nu is. Er is toen heel veel geld en energie gestoken in het voorkomen van natte voeten. Daaruit is ook veel bedrijfsleven in de regio ontstaan’, vertelt Jeroen Everaert van Mothership, conceptontwikkelaar van het project. ‘We willen tijdens dit project stilstaan bij wat Dordrecht en de regio allemaal in zijn mars heeft om waterproblematiek tegen te gaan en daarmee de regio in het zonnetje zetten.’ Grote lichtbundels vertellen een verhaal vanaf de bruggen tussen Papendrecht/Sliedrecht/Zwijndrecht en Dordrecht. En vanaf de brug De Noord met als middelpunt een bijzonder lichtballet op het Drierivierenpunt. ‘Een prachtig lichtspektakel voor inwoners van Dordrecht en de regio.’

Spotlights ON – 14 t/m 19 nov.

 

Spotlights On Bruggen in het Licht Dordrecht evenement

Doe mee met de fotowedstrijd

De show zal prachtige plaatjes opleveren en nodigt uit tot het maken van prachtige foto’s. Of je nu een professional, hobby-fotograaf of fervent instagrammer bent, wij dagen je uit om mooiste foto met ons te delen.

Je kan deze delen via het formulier op de website van Spotlights On of plaats de foto in je social media in combinatie met de #bruggeninhetlicht en/of #spotlightson22. De top 3 maakt kans op mooie prijzen.

Meer informatie

TIJ Festival

Ook het TIJ Festival blikt terug op de Sint Elisabethsvloed van 600 jaar geleden. In het weekend van 17 t/m 20 november is er een speciale wandeling uitgezet langs kunstwerken en lichtkunst waarbij de Sint Elisabethsvloed centraal staat met een vooruitblik op wat kan komen. ‘Eigenlijk is de Sint Elisabethvloed een heel actueel onderwerp”, vertelt Lonneke Ziemerink. ‘Met het festival willen we bezoekers op een speelse manier laten nadenken over klimaatverandering en wat er met Dordrecht gebeurt wanneer de zeespiegel verder stijgt. De wandeling loopt grotendeels over De Staart; de enige plek in Dordrecht die droog zou blijven bij een nieuwe overstroming.’ De wandeling duurt ongeveer een uur en in de Biesboschhal geven sprekers en muzikanten een aanvulling op het thema klimaatverandering.

Tij Festival – 17 t/m 20 nov.
Tij Festival Dordrecht Evenement
Dwaalspoor Damiatebrug brugwachtershuisje Dordtse December Dagen 2021 (1)
Ontdek meer evenementen!
Ga naar de UITagenda

Meer nieuws uit de stad!

Bekijk alles
Wantijpop Dordts feest Dordrecht
Blogs
Kids
Nieuws

Zin in (aankomende) zomer vol events

01 juni 2023
DRIJF Dordrecht Drijf naar binnen activiteiten
Blogs
Nieuws

Nieuws uit de stad #22

30 mei 2023
Miniatuur Dordt vlogt Rondje Dordt Dordrecht
Nieuws
Vlogs

Dordt vlogt: Rondje Dordt

25 mei 2023
Charlie Charlie Lima kapper Vriesestraat centrum Dordrecht
Blogs
Kids
Nieuws

Nieuws uit de stad #21

22 mei 2023
BRUT eten drinken wijn stadstuin tuin lente centrum Dordrecht
Blogs
Nieuws

Proef de lente

16 mei 2023
Thumbnail dordt vlogt on the road 1 kanoën en klimmen
Nieuws
Vlogs

Dordt vlogt: On the road #1

11 mei 2023