header Dordtse cultuurnacht
Blogs, vlogs & tips

Cultuur verrassend spannend
tijdens Dordtse Cultuurnacht

In de nacht is alles spannender, zelfs het woord cultuur wordt interessanter als je er nacht achter plaatst. Speciaal voor iedereen die ‘s nachts wil verdwalen in cultuur hebben diverse culturele instellingen een verrassend programma in elkaar gedraaid voor de Dordtse Cultuurnacht. Op zaterdag 8 oktober sluiten onder andere de Dordtse musea niet om vijf uur de deuren, maar gaat het programma door tot in de nachtelijke uurtjes. Niet het geijkte programma tijdens de Dordtse Cultuurnacht, want organisatoren Tjarco van Raalte en Boris Gunst willen de bezoekers dit jaar extra verrassen. ‘Het wordt een showcase van alle culturele disciplines’, vertelt Gunst.

De verschillende in de stad aanwezige podia, musea en makers laten zich van hun beste kant zien, in het donker.

Drempels verlagen

De Dordtse Cultuurnacht is een uitgelezen kans voor mensen die nog niet veel met cultuur hebben, om gratis kennis te maken met alles wat Dordrecht op dit gebied te bieden heeft. ‘We willen iedere Dordtenaar uitnodigen om één of meer van de vele gratis optredens te gaan bezoeken, er is van alles te doen. Het gaat van blues optredens, naar live elektronische muziek tot een klassiek nachtelijk concert in de Grote Kerk. En van mensenbibliotheek naar Kaapverdisch carnaval, balkonserenades en een lichtjestour. Er is voor iedereen iets moois te beleven!’ De nacht begint al vroeg met een speciale route voor de jeugd. ‘Ook aan de kinderen is gedacht met een silent disco kampvuurverhalen, glow in the dark sterren maken en een Griezelbus escaperoom’, vertelt Van Raalte.

Schouwburg Kunstmin theater cultuur uitgaan Dordrecht

Zwerven door de stad

‘Voor iedereen die nog denkt dat er niets te doen is in Dordrecht, er is nog zoveel te ontdekken. Tijdens de Dordtse Cultuurnacht is dit overal zichtbaar en kunnen mensen er echt niet meer omheen’, aldus Gunst. ‘Kom 8 oktober dus lekker zwerven door de stad en laat je verrassen.’ De Dordtse Cultuurnacht begint om 18.00 uur in het Energiehuis en gaat tot diep in de nacht door. Op www.dordtsecultuurnacht.nl is het gehele programma en de deelnemende organisaties te vinden. In alle deelnemende locaties kun je gratis naar binnen.

Programma en meer informatie
Big Rivers evenement muziek Dordrecht
Ontdek meer evenementen!
Ga naar de UITagenda

Meer nieuws uit de stad!

Bekijk alles
Dordtse Cultuurnacht 2023 evenement cultuur Dordrecht
Blogs
Nieuws
Voor kids

Gezellig veel evenementen op UITagenda!

30 september 2023
Preloved Fashion damesmode winkelen tweedehands vintage Dordrecht
Blogs
Voor kids

Vintage vondsten scoren op allerlei mooie locaties

26 september 2023
Dordt vlogt nieuws uit de stad De Witt Loki's Room miniatuur Dordrecht
Nieuws
Vlogs

Dordt vlogt: Nieuws uit de stad #17

21 september 2023
De Woonmol winkelen woonwinkel Dordrecht
Blogs
Nieuws

Drie verhuizingen in de stad

16 september 2023
Brandstof Energieplein eten drinken terras Dordrecht
Blogs
Nieuws

Nieuws uit de stad #24

11 september 2023
Buku Kopi vintage tweedehands winkelen Dordrecht
Nieuws

NIEUW: Dordrecht Maggezien #4

06 september 2023