header Dordtse cultuurnacht
Blogs, vlogs & tips

Cultuur verrassend spannend
tijdens Dordtse Cultuurnacht

In de nacht is alles spannender, zelfs het woord cultuur wordt interessanter als je er nacht achter plaatst. Speciaal voor iedereen die ‘s nachts wil verdwalen in cultuur hebben diverse culturele instellingen een verrassend programma in elkaar gedraaid voor de Dordtse Cultuurnacht. Op zaterdag 8 oktober sluiten onder andere de Dordtse musea niet om vijf uur de deuren, maar gaat het programma door tot in de nachtelijke uurtjes. Niet het geijkte programma tijdens de Dordtse Cultuurnacht, want organisatoren Tjarco van Raalte en Boris Gunst willen de bezoekers dit jaar extra verrassen. ‘Het wordt een showcase van alle culturele disciplines’, vertelt Gunst.

De verschillende in de stad aanwezige podia, musea en makers laten zich van hun beste kant zien, in het donker.

Drempels verlagen

De Dordtse Cultuurnacht is een uitgelezen kans voor mensen die nog niet veel met cultuur hebben, om gratis kennis te maken met alles wat Dordrecht op dit gebied te bieden heeft. ‘We willen iedere Dordtenaar uitnodigen om één of meer van de vele gratis optredens te gaan bezoeken, er is van alles te doen. Het gaat van blues optredens, naar live elektronische muziek tot een klassiek nachtelijk concert in de Grote Kerk. En van mensenbibliotheek naar Kaapverdisch carnaval, balkonserenades en een lichtjestour. Er is voor iedereen iets moois te beleven!’ De nacht begint al vroeg met een speciale route voor de jeugd. ‘Ook aan de kinderen is gedacht met een silent disco kampvuurverhalen, glow in the dark sterren maken en een Griezelbus escaperoom’, vertelt Van Raalte.

Schouwburg Kunstmin theater cultuur uitgaan Dordrecht

Zwerven door de stad

‘Voor iedereen die nog denkt dat er niets te doen is in Dordrecht, er is nog zoveel te ontdekken. Tijdens de Dordtse Cultuurnacht is dit overal zichtbaar en kunnen mensen er echt niet meer omheen’, aldus Gunst. ‘Kom 8 oktober dus lekker zwerven door de stad en laat je verrassen.’ De Dordtse Cultuurnacht begint om 18.00 uur in het Energiehuis en gaat tot diep in de nacht door. Op www.dordtsecultuurnacht.nl is het gehele programma en de deelnemende organisaties te vinden. In alle deelnemende locaties kun je gratis naar binnen.

Programma en meer informatie
Big Rivers evenement muziek Dordrecht
Ontdek meer evenementen!
Ga naar de UITagenda

Meer nieuws uit de stad!

Bekijk alles
Miniatuur Dordt vlogt Rondje Dordt Dordrecht
Nieuws
Vlogs

Dordt vlogt: Rondje Dordt

25 mei 2023
Charlie Charlie Lima kapper Vriesestraat centrum Dordrecht
Blogs
Kids
Nieuws

Nieuws uit de stad #21

22 mei 2023
BRUT eten drinken wijn stadstuin tuin lente centrum Dordrecht
Blogs
Nieuws

Proef de lente

16 mei 2023
Thumbnail dordt vlogt on the road 1 kanoën en klimmen
Nieuws
Vlogs

Dordt vlogt: On the road #1

11 mei 2023
winkelen voorjaar dames Grotekerksbuurt Dordrecht
Blogs
Nieuws

Fris en fruitig de lente in

05 mei 2023
Lepeltje Lepeltje evenement Dordrecht
Blogs
Kids
Nieuws

UIT in de stad

01 mei 2023