Dwaalspoor Stadhuis Dordtse December Dagen 2021 Dordrecht centrum
Blogs, vlogs & tips

Elke dag iets anders
tijdens Dordtse December Dagen!

Van vrijdag 9 december tot en met zondag 8 januari is de Dordtse binnenstad met de Dordtse December Dagen het feestelijke winterdecor van de mooiste, leukste en gezelligste activiteiten. Zowel binnen in de winkels en horeca, als buiten op straat. Onder andere de lichtjes, muziek, theater, sfeervolle etalages, het magische Dwaalspoor en gezellige houten chalets met lekkere hapjes en drankjes maken de binnenstad tot één grote belevenis. Het is echt de moeite waard om meerdere keren te komen. Geen avond is hetzelfde!

Genieten van decembermagie in de binnenstad.

Sfeervolle Winterpleinen

Op vier plekken in de binnenstad zijn er van 9 tot en met 18 december sfeervolle Winterpleinen met gezellige houten chalets. De chalets staan op de Voorstraat nabij het Stadhuis, de Vriesestraat (t.h.v. Distilleerderij Rutte), het Scheffersplein en in de Grotekerkstuin. Lokale horecaondernemers als Brut, DOK, Christa’s Cookies, Wijnhuis 167, Luca en de Remise kom je hier tegen. Iedere avond van 17.30 tot 22.00 uur, als de gezellige verlichting aan is, geniet je van heerlijke winterse hapjes en drankjes to go. In de Grotekerkstuin is er iets meer ruimte. Daar zijn ook meerdere picknicktafels zodat je gezellig met vrienden en familie aan kan schuiven!

TIP: kijk voor het volledige programma op dordtsedecemberdagen.nl en volg ons op Facebook en Instagram @dordtsedecemberdagen.

 

 

 

Horeca eten drinken Dordtse December Dagen 2021 (5)

Op avontuur in de stad

Als je de route van Dwaalspoor loopt, stop je natuurlijk ook even bij het grote fotoframe op de Houttuinen bij het standbeeld van de giraf. De perfecte plek voor een selfie om te delen via je socials, en vergeet @dordtsedecemberdagen niet te taggen! Naast het Dwaalspoor zijn er meer wandelingen. Ontdek Dordrecht biedt avondwandelingen aan en er is ook een interactieve route voor kinderen langs meerdere etalages. Door met het lampje van je telefoon in een etalage te schijnen, activeer je een verrassende animatie. Het Dordtse rendier Rudi vertelt je een verhaal over zijn zoektocht naar de mooiste Dordtse kerstcadeaus. Kijk op dordtsedecemberdagen.nl/etalages voor alle deelnemende etalages.

Grote Kerk in de spotlights

De Kerst & Winterfair op 16 en 17 december in de Grote Kerk is erg leuk om te bezoeken. Kerstdecoraties, cadeaus en kerststukken zijn hier zeker te vinden.

Naast de fair, bespeelt beiaardier Boudewijn Zwart elke woensdagavond van 20.00 tot 20.30 uur het carillon van de Grote Kerk. De lichtprojectie van Dwaalspoor laat de Grote Kerk, én de toren, meebewegen met het geluid van de klokken. 

Grote Kerk Dordrecht Avond Drone

Feestelijke activiteiten in Dordtse musea

De Kunstkerk, Huis van Gijn en het Dordrechts Museum zijn feestelijk aangekleed. In de Kunstkerk is lichtkunstexpositie LUCID te zien. In Huis van Gijn is er een speciale lichtjesrondleiding. En wat ook leuk is, is de filmprojectie vanuit het Dordts Patriciërshuis aan de Wolwevershaven, te zien tijdens Dwaalspoor. Daarnaast loop je op vrijdag- en zaterdagavond tijdens Dwaalspoor letterlijk en figuurlijk door een adembenemende lichtjesexpo in de Museumtuin! De rest van de week is deze expo alleen vanaf de straat te bewonderen.

Elke dag iets te doen!
Kunstkerk Dordrecht

Sing-a-long en avondvaarten 

Waar je écht bij moet zijn is de Sing-a-long op 16 en 17 december op het Stadhuisplein met zanger Joris Lutz en band. Er staat een gezellige tent met allerlei lekkernijen en dan meezingen maar met de welbekende kerstliedjes!

De decembermagie is dit jaar ook weer vanaf het water te beleven. Vanaf de Wijnbrug zijn er Avondvaarten. De hele periode van de Dordtse December Dagen biedt het Klein Schippersgilde Avondvaarten langs een aantal verlichte objecten. Extra magisch vanaf het water.

Reserveren Avondvaarten

Straattheater en kerstmuziekboot

In de weekenden van 10 & 11 en 16 t/m 18 december kom je op diverse plekken in het centrum live entertainment tegen. Onder de artiesten zijn veel Dordtse toppers te vinden. Je loopt ze vanzelf tegen het lijf tijdens het shoppen voor kerstcadeaus.

Op 9, 23 en 30 december en 6 januari van 19.00 tot 21.00 uur vaart Reinier Sijpkens met zijn gezellige kerstmuziekboot door de Wolwevershaven. Geniet van zijn kerstmuziek op de kades van deze prachtige historische haven. Heb je nog verzoeknummers?

Entertainment muziek theater Dordtse December Dagen 2021 (1)

Inpakservice: van cadeau tot droomgeschenk

Uitpakken door je cadeau in te laten pakken? Dat kan! Op meerdere locaties in de Dordtse binnenstad laat je je aankoop in no time omtoveren tot een oogverblindend droomgeschenk, zo afkomstig uit Amerikaanse kerstfilms. Deze service is helemaal gratis, maar een vrijwillige donatie aan het Nationaal Fonds Kinderhulp is welkom. Je vindt de inpakservice bij VVV Dordrecht (Spuiboulevard 99), op de Vriesestraat 79 (tevens Doe Dordrecht Kadowinkel) en de Kolfstraat 15-17 van 16 t/m 18 & 22 t/24 december.

Extra inpakservice: Atelier Groenmarkt
Een vierde locatie om gratis je cadeaus prachtig in te laten pakken is Atelier Groenmarkt, naast lunchroom Den Witten Haen, aan de Groenmarkt 19b. Hier werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Anders dan bij de andere inpaklocaties kun je hier de hele maand december terecht van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur. Wil je alle informatie, data en tijden in één oogopslag bekijken? Klik dan hier!

Inpakservice winkelen Dordtse December Dagen 2021 (3)

Geef ze warmte!

De Dordtse December Dagen zijn gekoppeld aan het Nationaal Fonds Kinderhulp dat zich inzet voor kinderen in armoede. In Nederland leven ruim 300.000 kinderen van 0 tot 21 jaar in armoede. Dat is 1 op de 12 kinderen, gemiddeld twee per schoolklas. De landelijke campagne ‘Geef ze warmte!’ past bij de koude wintermaanden. Met deze campagne geeft Nationaal Fonds Kinderhulp de kinderen letterlijk warme kleding, maar ook figuurlijk het warme gevoel van erbij horen. Op 9 t/m 11 december staat Nationaal Fonds Kinderhulp in één van de houten huisjes op het Winterplein aan de Vriesestraat (t.h.v. Distilleerderij Rutte). Koop hier een unieke ‘Geef ze warmtemuts’ of wordt donateur. De mutsen zijn ook de hele decembermaand te koop bij de VVV (Spuiboulevard 99). Een financiële bijdrage leveren kan ook bij één van de inpakservice locaties en natuurlijk altijd via kinderhulp.nl.

Dwaalspoor Houttuinen Dordtse December Dagen 2021 (2)

Meer nieuws uit de stad!

Bekijk alles
Miniatuur Dordt vlogt Rondje Dordt Dordrecht
Nieuws
Vlogs

Dordt vlogt: Rondje Dordt

25 mei 2023
Charlie Charlie Lima kapper Vriesestraat centrum Dordrecht
Blogs
Kids
Nieuws

Nieuws uit de stad #21

22 mei 2023
BRUT eten drinken wijn stadstuin tuin lente centrum Dordrecht
Blogs
Nieuws

Proef de lente

16 mei 2023
Thumbnail dordt vlogt on the road 1 kanoën en klimmen
Nieuws
Vlogs

Dordt vlogt: On the road #1

11 mei 2023
winkelen voorjaar dames Grotekerksbuurt Dordrecht
Blogs
Nieuws

Fris en fruitig de lente in

05 mei 2023
Lepeltje Lepeltje evenement Dordrecht
Blogs
Kids
Nieuws

UIT in de stad

01 mei 2023