Huis van Gijn museum kinderen cultuur Dordrecht (1)
Blogs, vlogs & tips

Trek eropuit in de herfstvakantie!

Diverse Dordtse cultuurinstellingen, zoals het Onderwijsmuseum, Huis Van Gijn, het Hof van Nederland en Bibliotheek AanZet openen deze herfstvakantie hun deuren.

Kies welke activiteit bij jou – of je kinderen – past!

Herfst in het Onderwijsmuseum

Kom ontdekken, proefjes doen en knutselen bij het Onderwijsmuseum! Ervaar hoe het is om ondersteboven te tekenen, doe mee aan de papieren vliegtuigjeswedstrijd of maak een mondharmonica van ijsstokjes. Dit doe je in het LetterLAB. Ook zijn er workshops waarbij je een tekenrobot kunt maken of proefjes kunt doen met de wetenschappers van Mad Science. Er is voor elke leeftijd wel een leuke activiteit.

Ontdek het Onderwijsmuseum
Onderwijsmuseum herfstvakantie activiteiten cultuur Dordrecht

Beleef de seizoenen in Huis Van Gijn

In Huis Van Gijn wordt geleefd met de seizoenen, net als rond 1900. Het is nu herfst in het museumhuis. Met de seizoensfolder krijg je extra informatie over wat dit jaargetijde met zich meebracht in een huishouden als dat van de Van Gijns. Ontdek o.a. welke etiquetteregels er golden tijdens een theaterbezoek in die tijd. En er staan leuke oude recepten op om thuis uit te proberen. In de keuken wordt het verse fruit ingemaakt voor de aankomende winter, dat gaat naar de proviandkamer. In de koele kelder slaat men de geoogste groente op. Waar het in de zomer rustig is met visite, komt in het najaar het sociale verkeer weer op gang. Op woensdag 18 oktober is er een leuke herfstworkshop voor kinderen.

Ontdek Huis Van Gijn
Huis van Gijn museum kinderen cultuur Dordrecht (2)

Hof van Nederland verteld!

Beleef in het Hof van Nederland hoe we in Nederland omgaan met onze vrijheden, vroeger en nu, verteld vanuit verschillende perspectieven. Aan de hand van belangrijke historische gebeurtenissen kom je meer te weten over onze vrijheden en word je uitgedaagd om beter inzicht te krijgen in wat vrijheid voor jou betekent. Er is van alles te beleven voor jong en oud! Kies voor een audiotour van onze Vrije Geesten, de Griffioen tour voor kinderen of een escapetour, waarbij je het museum al puzzelend ontdekt.

Ontdek Hof van Nederland
Hof van Nederland NL museum herfst Dordrecht (2)

Van alles te doen bij Bibliotheek AanZet!

Er is deze vakantie van alles te doen bij Bibliotheek AanZet in Dordrecht. Ga op 18 oktober in de vestiging in Crabbehof schaken, ontdek hoe een verhaal tot leven gewekt wordt tijdens VoorleesHelden op diverse bibliotheeklocaties en data. Of ga langs in het DordtLAB in de Stadsbibliotheek, waar je kennismaakt met de 3D printer en andere technieken en zo allerlei ontdekkingen doet. Er zijn tal van activiteiten waar je zo bij aan kunt schuiven. Soms moet je je je alleen even van tevoren aanmelden.

Ontdek Bibliotheek AanZet
Kinderboeken

Meer nieuws uit de stad!

Bekijk alles
Jac Hensen herenmode herfst winter winkelen Visstraat Dordrecht (2)
Blogs
Nieuws

Klaar voor de winter? Update je wintergarderobe!

27 november 2023
Restaurant de Crimp lunch horeca Dordrecht
Blogs
Nieuws

5x lekker lunchen

22 november 2023
Dordt vlogt nieuws uit de stad Stadsklooster Dordt Daily Meel Knappe Fiets miniatuur
Nieuws
Vlogs

Dordt vlogt: nieuws uit de stad 18

16 november 2023
Park Merwestein - Dordrecht
Blogs
Kinderwandelingen
Voor kids

Naar buiten in de herfst

13 november 2023
BRUT eten drinken wijn borrelplank stadstuin tuin centrum Dordrecht
Blogs

High wine in de stad

09 november 2023
Rebel With A Twist winkelen centrum Dordrecht
Blogs
Nieuws

Nieuws uit de stad #26

06 november 2023