Big Rivers evenement muziek Dordrecht
Blogs, vlogs & tips

Ieder weekend feest in juli

Leg maar een paar festivaloutfits klaar, want in juli is er ieder weekend wel een feestje in de stad. Met het historische Hoffestival, het muziekfestijn Big Rivers, Kunsthoofd, het bourgondische Mout Bierfestival en het sportieve Lucinda Brand Wielerfestival, is er echt voor ieder wat wils. En we plakken gewoon nog een dagje extra aan het weekend met op iedere maandagavond Parkies in het Wantijpark. Muziek, proosten, gezelligheid en hopelijk een heerlijk zonnetje!

Als dat geen heerlijke zomer wordt!

Feest op en om het Hof: Hoffestival Dordrecht

Het was geheim en illegaal. De koning had geen toestemming gegeven voor de bijeenkomst die Willem van Oranje organiseerde in juli 1572. Precies 450 jaar geleden kwamen twaalf Hollandse steden in alle stilte samen in het Hof in Dordrecht. Het werd de Eerste Vrije Statenvergadering, de geboorte van een vrij Nederland. Dit cruciale moment in de Nederlandse geschiedenis is uiteraard een groots jubileum waard. Dit gebeurt met het Hoffestival Dordrecht. Op en rond het Hof, de plek het allemaal begon, zijn op 9 en 10 juli de leukste en verrassendste culturele activiteiten voor jong en oud. Het Hof is van zichzelf al tof, maar wordt dit weekend nog veel toffer. Iedereen is welkom!

Hoffestival – 9 & 10 juli

 

 

Bijna alle muziekgenres op maandagvonden van Parkies

We genieten deze zomer van een extra lang weekend, met op maandagavond nog een heerlijk festival in het Wantijpark, Brand Parkies. Hoewel de naam iets is gewijzigd door een verandering van bierpartner, kunnen bezoekers nog steeds rekenen op de vertrouwde, sfeervolle muziekavonden. ‘We stippen deze zomer bijna alle muziekgenres aan’, vertelt Bas Witlox van de organisatie. ‘Van een bluesavond met de band Voltage, tot soul en funk met Jared Grant en intieme pop met de coverband FRIDAY. Heel uiteenlopende muziekgenres, die toch voor iedereen lekker in het gehoor liggen.’ Het hoofdoptreden begint iedere maandag om 20.15 uur, maar vanaf 19.30 uur warmt het voorprogramma de bezoekers alvast op. Kraampjes met eten en drinken zijn open vanaf 19.00 uur (bij heel mooi weer een uurtje eerder). ‘Nieuw dit jaar zijn de bierproeverijen, waarmee we de inhoudelijke beleving nog meer willen versterken”, aldus Witlox. Tickets hiervoor zijn te koop via parkies.nl. Hier vind je ook meer informatie over de line-up.

Parkies – 11 juli t/m 22 aug.
Handsome Poets Parkies

Big Rivers: festival van verbinding en elkaar ontmoeten

De groene, paarse en gele kralenkettingen kunnen tevoorschijn worden gehaald, want Big Rivers komt er weer aan. Een weekend lang kunnen bezoekers genieten van gratis muziekoptredens op de tien podia die door de hele binnenstad verspreid staan. ‘Voor heel veel mensen is Big Rivers de start van hun vakantie’, vertelt festivaldirecteur Liselotte Gatzen. ‘We zijn zo bij dat het weer door kan gaan! Het is een festival van verbinding en elkaar ontmoeten en dat is zeker nu weer extra belangrijk.’ Dit jaar is er een nieuw onderdeel aan het festival toegevoegd. ‘At the Boulevard is een betaalde toevoeging aan het evenement. Op het programma aan de Spuiboulevard staan wat grotere namen, zoals DJ La Fuente, Kenny B, Van Dik Hout en de Vengaboys.’ Kaartjes voor deze exclusieve optredens zijn online verkrijgbaar op bigrivers.nl.

Big Rivers – 15 t/m 17 juli[

 

Big Rivers evenement Dordrecht

Kunst(hoofd) in de breedste zin van het woord

Deze zomer wordt het Groothoofd zes zondagen omgetoverd tot de Franse schilderswijk Montmartre. Tientallen kunstenaars tonen op deze zondagen hun kunsten op de schilderachtige locatie aan het Drierivierenpunt. ‘Er wordt geschilderd, getekend, geboetseerd, hout bewerkt, noem maar op. Kunst in de breedste zin van het woord’, vertelt Teus Zantman, één van de organisatoren. Of je nu van kunst houdt of niet, een bezoekje aan één van de zondagse kunstmarkten is zeker een aanrader. ’Er zit voor iedereen wel iets bij. Mensen kunnen vragen stellen, werken kopen of gewoon komen kijken, genieten van de sfeer en een drankje doen op het terras met gezellige livemuziek op de achtergrond.’ Kunsthoofd is iedere zondag vanaf 12.00 uur. ‘We hopen natuurlijk op prachtig weer.’

Kunsthoofd – 24 juli t/m 28 aug.
kunsthoofd

Gezelligste biertuin: Mout Bierfestival

Dit jaar komt Mout Bierfestival voor het eerst naar Dordrecht. De gezelligste biertuin maakt in het laatste weekend van juli zijn debuut in het Wantijpark. Met meer dan 200 verschillende soorten speciaalbier, lekkere muziek en allerlei activiteiten verandert het Wantijpark in een walhalla voor de levensgenieter. Trakteer jezelf op diverse speciaalbieren van tal van (internationale) brouwerijen. Iedere brouwerij heeft een eigen vaste tap met daarnaast allerlei specials in het assortiment. Voor de lekkere trek is er eten voor de vega’s én de vleeseters: van lunch en diner tot tjokvolle borrelplanken. Er is een muziekprogramma met de beste boogie, rockabilly en funk van de leukste live-acts! De Platenbus draait het hele weekend een iconisch muziekprogramma op vinyl. Meer informatie en tickets zijn verkrijgbaar op de website van Mout.

Mout Bierfestival – 29 t/m 31 juli

 

MOUT Bierfestival evenement
Parkies evenement Dordrecht
Benieuwd naar meer evenementen?
Bekijk hier het overzicht!

Meer nieuws uit de stad

Bekijk alles
Biesbosch herfstfeest evenement Biesboschcentrum Dordrecht
Blogs
Nieuws
Voor kids

Gezellig veel evenementen op UITagenda!

30 september 2023
Preloved Fashion damesmode winkelen tweedehands vintage Dordrecht
Blogs
Voor kids

Vintage vondsten scoren op allerlei mooie locaties

26 september 2023
Dordt vlogt nieuws uit de stad De Witt Loki's Room miniatuur Dordrecht
Nieuws
Vlogs

Dordt vlogt: Nieuws uit de stad #17

21 september 2023
De Woonmol winkelen woonwinkel Dordrecht
Blogs
Nieuws

Drie verhuizingen in de stad

16 september 2023
Brandstof Energieplein eten drinken terras Dordrecht
Blogs
Nieuws

Nieuws uit de stad #24

11 september 2023