Intocht Sinterklaas Dordrecht Evenement
Berichten

UITagenda november

Ook in november zijn er weer genoeg evenementen in de stad. Kom dus vooral kijken, genieten of de sint en hardlopers toejuichen.

DrechtStadLoop - 6 november

Er worden weer zo’n tweeduizend sportievelingen aan de start van de DrechtStadLoop verwacht.. De veertiende editie van dit sportevenement leidt de hardlopers opnieuw door de historische straten van Dordrecht. ‘De start en finish zijn op het Statenplein’, vertelt Cor van der Steen, voorzitter van de organisatie. ‘De halve marathon, is het hoofdnummer en de deelnemers hieraan doen bijna iedere Dordtse wijk aan en zelfs een stukje Nieuwe Biesbosch. Dat is toch wel de charme van deze loop.’ Er zijn runs voor groot en klein, lange en korte afstanden. ‘Het is echt een sportevenement voor het hele gezin.’

Inschrijven kan via www.drechtstadloop.nl. De opbrengst van het evenement is bestemd voor onderzoek naar long covid in het Albert Schweitzer ziekenhuis.

Meer Drechtstadloop

Intocht Sinterklaas - 12 november

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan in Dordrecht. En wel op zaterdag 12 november. Die dag kan jong en oud de Sint en zijn entourage weer verwelkomen in de binnenstad. Dit jaar zal de stoomboot niet aanmeren aan de Wolwevershaven, maar bij het Maartensgat aan de voet van de Grote Kerk. ‘In de Wolwevershaven wordt het steeds lastiger aanmeren door de vele woonschepen en de beperkte diepgang’, vertelt Chris Hoogerwaard van de Stichting Intocht Sint Nicolaas Dordrecht. De allerbeste beleving van de aankomst is in de tuin van de Grote Kerk waar enorme LED-schermen de aankomst laten zien. Daarna wordt het één groot feest met verrassende elementen die de kleine gezichtjes zullen doen verbazen. Een feest als vanouds!’ Na het feest vervolgt de ‘bonte stoet’ haar intocht door de straten van de historische binnenstad.

Meer intocht Sinterklaas

Intocht Sinterklaas Dordrecht Evenement

Fortius Wantijloop - 26 november

Een loop door het prachtige Wantijpark is altijd goed, zeker in de herfst. Op zaterdag 26 november zullen weer een paar honderd hardlopers aan de start van een van de oudste hardloopwedstrijden van Dordrecht verschijnen. ‘Er zijn diverse afstanden, van 1 of 2 kilometer voor de kinderen tot 5 of 10 kilometer vanaf 14 jaar of ouder’, vertelt Maarten Vogelezang van de organisatie. ‘Het mooie van deze loop is dat alle afstanden helemaal door het park gaan. En het park is dan op zijn mooist, als je het mij vraagt, met al die mooie herfstkleuren.’ Inschrijven voor het hardloopevenement kan van tevoren via www.inschrijven.nl of op de dag zelf in het Wantijpaviljoen.

Meer Fortius Wantijparkloop
Tij Festival Dordrecht Evenement
Benieuwd naar meer evenementen?
Bekijk hier het overzicht!

Meer nieuws uit de stad

Bekijk alles
JUMBOTRON Pottenkade wandelen telefoon fotograferen herfst Voorstraathaven Dordrecht
Blogs
Kids
Nieuws

Tips voor komend weekend

02 december 2022
Purper Interior winkelen interieur centrum Nieuwstraat Dordrecht (1)
Blogs
Nieuws

Nieuws uit de stad #17

29 november 2022
Dordt Vlogt shoppen voor de feestdagen Dordrecht miniatuur
Nieuws
Vlogs

Dordt vlogt: Shoppen voor de feestdagen

24 november 2022
Jac Hensen herenmode herfst winter winkelen Visstraat Dordrecht (1)
Blogs
Nieuws

Klaar voor de winter? Update je wintergarderobe!

17 november 2022
Huis van Gijn museum kinderen cultuur Dordrecht (1)
Blogs
Kids
Nieuws

Ga op avontuur met een snufje cultuur

12 november 2022
Dordt Vlogt Nieuw in Dordrecht 13 miniatuur
Nieuws
Vlogs

Dordt vlogt: Nieuw in Dordrecht! #13

10 november 2022