Events

Amnesty International Schrijfavond

vr 10 jun. 2022
19:30 - 22:30

Maandelijkse schrijfavond georganiseerd door Amnesty International. Tijdens zo’n avond worden er brieven geschreven voor mensen die onrecht wordt aangedaan. 

Wat kun jij doen?
Je krijgt een beschrijving van de situatie van een aantal personen en bekijkt voor wie je een brief wilt schrijven. Er liggen (Nederlands- en Engelstalige) voorbeeldbrieven klaar met daarin een oproep aan de betreffende regeringen en ambassades om de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) na te leven. Ook kun je groetenkaarten schrijven aan mensen die vervolgd worden. Vanavond wordt er onder meer geschreven voor milieuactivisten in het zuiden van Colombia, die vanwege hun werk met de dood worden bedreigd door een gewapende groepering.

In veel gevallen verbetert de situatie van de mensen voor wie Amnesty zich inzet. Zo werd op 26 april 2022 in Egypte mensenrechtenverdediger Ibrahim Ezz el-Din vrijgelaten. Hij zat 34 maanden in willekeurige detentie vanwege zijn vreedzame mensenrechtenwerk. In 2019 werden tijdens Amnesty’s schrijfactie Write for Rights wereldwijd brieven naar de Egyptische autoriteiten gestuurd met de oproep Ibrahim Ezz el-Din vrij te laten. Na zijn vrijlating zei Ibrahim Ezz el-Din onder meer: ‘Ik dank vooral Amnesty International en al haar medewerkers en leden: jullie waren de zonnestralen in het pikdonker. We moeten blijven spreken over de gedetineerden, omdat het hen de hoop geeft om aan het onrecht
te ontsnappen dat hen is aangedaan.’
‚Äč
De meest recente successen kun je vinden via deze link.

Je kunt je aanmelden voor de schrijfavond via de Facebook-pagina van Amnesty International Dordrecht of gewoon binnenlopen. Schrijfgerei ligt klaar, waarvoor een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd. Breng je eigen pen mee en eventueel je eigen (non-alcoholische) drankje.

Vergelijkbare evenementen

Overige activiteiten

Theater voor Koti Koti

do 30 jun. 2022 20:00
Evenement
Markten
Overige activiteiten

Dordtse Rommelroute

zo 18 sep. 2022 09:30
Overige activiteiten

Ladiesrun

za 8 okt. 2022 09:00
Overige activiteiten

Botanisch stoepkrijten

za 9 jul. 2022 10:00
Overige activiteiten

Botanisch stoepkrijten

za 18 jun. 2022 10:00
Overige activiteiten

ToBe Dansfestival

zo 19 jun. 2022 09:30