Events

Amnesty International Schrijfavond

vr 8 okt. 2021
19:30 - 22:00

Op vrijdag 9 juli a.s. organiseert Amnesty International Dordrecht weer een maandelijkse schrijfavond. Tijdens zo’n avond worden er brieven geschreven voor mensen die onrecht wordt aangedaan. 

Wat kun jij doen?
Je krijgt een beschrijving van de situatie van een aantal personen en bekijkt voor wie je een brief wilt schrijven. Er liggen (Nederlands- en Engelstalige) voorbeeldbrieven klaar met daarin een oproep aan de betreffende regeringen en ambassades om de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) na te leven. Ook kun je groetenkaarten schrijven aan mensen die vervolgd worden. Met deze kaarten laten we hen weten dat we aan hen denken.

Voor wie schrijven we?
Op vrijdag 8 oktober schrijven we onder meer voor Maryam Akbari Monfared uit Iran, die al bijna 12 jaar onterecht in de gevangenis zit. In maart werd ze plotseling overgebracht naar een uiterst smerige gevangenis op ruim 200 kilometer van haar familie. Doe mee en schrijf een brief aan de autoriteiten van Iran. Jouw brief of kaart kan voor haar een verschil maken, want in veel gevallen verbetert de situatie van de mensen voor wie Amnesty zich inzet. De meest recente successen kun je vinden via deze link.

Je kunt je aanmelden voor de schrijfavond via de Facebook-pagina van Amnesty International Dordrecht of gewoon binnenlopen. Schrijfgerei ligt klaar, waarvoor we slechts een vrijwillige bijdrage vragen. Breng je eigen pen mee en eventueel je eigen (non-alcoholische) drankje. Bij klachten zoals hoesten, koorts of vermoeidheid blijf je thuis en kun je online brieven schrijven via amnesty.nl (‘Kom in actie!’).

 

 

Vergelijkbare evenementen

Overige activiteiten

Wilgenteen vlechten

za 6 nov. 2021 09:30
Overige activiteiten
Wandelingen

Tasty Walk

za 23 okt. 2021 - zo 24 okt. 2021
Overige activiteiten

Dordts Wintercircus Royal

zo 2 jan. 2022 12:30
Overige activiteiten

Dordts Wintercircus Royal

za 1 jan. 2022 15:30
Overige activiteiten

Dordts Wintercircus Royal

vr 31 dec. 2021 12:30
Overige activiteiten

Dordts Wintercircus Royal

do 30 dec. 2021 12:30