Events

Amnesty International Schrijfavond

vr 13 jan. 2023
19:30

Vandaag organiseert Amnesty International Dordrecht weer de maandelijkse schrijfavond. Tijdens zo’n avond schrijf je met elkaar brieven voor mensen die onrecht wordt aangedaan. 

Je krijgt een beschrijving van de situatie van een aantal personen en bekijkt voor wie je een brief wilt schrijven. Er liggen (vooral Engelstalige) voorbeeldbrieven klaar met daarin een oproep aan de betreffende regeringen en ambassades om de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) na te leven. Ook kun je groetenkaarten schrijven aan mensen die vervolgd worden. Met deze kaarten laten we hen weten dat we aan hen denken.

In veel gevallen verbetert de situatie van de mensen voor wie Amnesty zich inzet. Zo hebben in de afgelopen maand Papoea-Nieuw-Guinea én Kazachstan de doodstraf afgeschaft. Er zijn nu 144 landen waar de doodstraf niet meer wordt uitgevoerd – iets waarvoor Amnesty International al decennia ijvert. De meest recente successen kun je vinden via deze link.

Een van de mensen voor wie er deze avond wordt geschreven is de Oekraïense Oleksandr Marchenko. Hij werd eind 2018 in het oosten van Oekraïne ontvoerd en zat maanden opgesloten in een ondergrondse cel. In november 2020 legde een Russische rechter hem 10 jaar cel op, waarschijnlijk alleen maar omdat hij Oekraïne steunt. Hij zegt dat hij werd gedwongen te bekennen dat hij een spion was. Omdat hij schildklierkanker heeft gehad, heeft hij dagelijkse medicatie en maandelijkse bloedtesten nodig, maar deze krijgt hij niet. Kom ook voor hem in actie! 

Je kunt je aanmelden voor de schrijfavond via de ‚ÄčFacebook-pagina van Amnesty International Dordrecht of gewoon binnenlopen. Schrijfgerei ligt klaar, waarvoor we een vrijwillige – en zeer gewaardeerde – bijdrage vragen. 

Bij klachten zoals verkoudheid of koorts blijf je thuis en kun je online brieven schrijven via amnesty.nl (‘Kom in actie!’).

Vergelijkbare evenementen

Overige activiteiten

Amnesty International Schrijfavond

vr 10 feb. 2023 19:30
Overige activiteiten
Voor kids
Wandelingen

Op stap met de schaapskudde

wo 3 mei 2023 10:30
Overige activiteiten

Knutselen met Iris

wo 5 jul. 2023 14:00
Overige activiteiten

Knutselen met Iris

wo 7 jun. 2023 14:00
Overige activiteiten

Knutselen met Iris

wo 3 mei 2023 14:00
Overige activiteiten

Knutselen met Iris

wo 5 apr. 2023 14:00