Events

Amnesty International Schrijfavond

vr 13 mei 2022
19:30 - 22:00

Maandelijkse schrijfavond georganiseerd door Amnesty International. Tijdens zo’n avond worden er brieven geschreven voor mensen die onrecht wordt aangedaan. 

Wat kun jij doen?
Je krijgt een beschrijving van de situatie van een aantal personen en bekijkt voor wie je een brief wilt schrijven. Er liggen (Nederlands- en Engelstalige) voorbeeldbrieven klaar met daarin een oproep aan de betreffende regeringen en ambassades om de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) na te leven. Ook kun je groetenkaarten schrijven aan mensen die vervolgd worden. Vanavond wordt er onder meer geschreven voor milieuactivisten in het zuiden van Colombia, die vanwege hun werk met de dood worden bedreigd door een gewapende groepering.

Deze avond wordt er onder meer geschreven voor de prominente Nigeriaanse humanist Mubarak Bala. Hij kreeg op 5 april jl. een celstraf opgelegd van maar liefst 24 jaar en zit al sinds april 2020 vast op beschuldiging van godslastering omdat hij een bericht op Facebook plaatste. Daarin sprak hij zich uit over zijn levensbeschouwing. Een rechter oordeelde in december 2020 dat Bala vrijgelaten moest worden, maar de autoriteiten in het noorden van Nigeria weigerden dit. Doe mee en schrijf een brief aan de autoriteiten in Nigeria om hen op te roepen Mubarak onmiddellijk en onvoorwaardelijk vrij te laten! Jouw brief of kaart kan voor hem een verschil maken, want in veel gevallen verbetert de situatie van de mensen voor wie Amnesty zich inzet. De meest recente successen kun je vinden via deze link.

Je kunt je aanmelden voor de schrijfavond via de Facebook-pagina van Amnesty International Dordrecht of gewoon binnenlopen. Schrijfgerei ligt klaar, waarvoor een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd. Breng je eigen pen mee en eventueel je eigen (non-alcoholische) drankje.

Vergelijkbare evenementen

Overige activiteiten

Nationale Bunkerdag

za 28 mei 2022 10:00
Overige activiteiten

Reptilica

zo 15 mei 2022 11:00
Overige activiteiten

Nobel's Pinksterontbijt

ma 6 jun. 2022 09:30
Overige activiteiten

Herdenking bombardement Moerdijkbrug

vr 13 mei 2022 13:00
Evenement
Overige activiteiten

Dordtse Rommelroute

zo 18 sep. 2022 09:30
Overige activiteiten

Kunsthoofd

zo 28 aug. 2022 12:00