Events

Amnesty International Schrijfavond

vr 9 jul. 2021
19:30 - 22:00

Op vrijdag 9 juli a.s. organiseert Amnesty International Dordrecht weer een maandelijkse schrijfavond. Tijdens zo’n avond worden er brieven geschreven voor mensen die onrecht wordt aangedaan. 

Wat kun jij doen?
Je krijgt een beschrijving van de situatie van een aantal personen en bekijkt voor wie je een brief wilt schrijven. Er liggen (Nederlands- en Engelstalige) voorbeeldbrieven klaar met daarin een oproep aan de betreffende regeringen en ambassades om de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) na te leven. Ook kun je groetenkaarten schrijven aan mensen die vervolgd worden. Met deze kaarten laten we hen weten dat we aan hen denken.

Voor wie schrijven we?
Op vrijdag 9 juli wordt er onder meer geschreven voor de Egyptische activist Alaa Abdel Fattah en voor advocaat Mohamed el-Baqer. Zij zitten sinds oktober 2019 in voorarrest op basis van valse beschuldigingen, zoals het verspreiden van ‘nepnieuws’. In werkelijkheid zitten ze vast vanwege hun vreedzame werk voor de mensenrechten. Ze worden slecht behandeld in de gevangenis. Jouw brief of kaart kan voor hen een verschil maken. In veel gevallen verbetert de situatie van de mensen voor wie Amnesty zich inzet. De meest recente successen kun je vinden via deze link.

Je kunt je aanmelden voor de schrijfavond via de Facebook-pagina van Amnesty International Dordrecht of gewoon binnenlopen. Schrijfgerei ligt klaar, waarvoor we slechts een vrijwillige bijdrage vragen.

We houden 1,5 meter afstand van elkaar, iedereen heeft een eigen plek en een eigen setje schrijfmaterialen. Breng je eigen pen mee en eventueel je eigen (non-alcoholische) drankje.
Bij klachten zoals hoesten, koorts of vermoeidheid blijf je thuis en kun je online brieven schrijven via amnesty.nl (‘Kom in actie!’).

 

 

Vergelijkbare evenementen

Overige activiteiten

Petit Grand Tour- rondreis door de kunst van eigen bodem

di 28 sep. 2021 15:00
Overige activiteiten

Stil de Tijd - Zin op Zondag

zo 8 aug. 2021 11:00
Overige activiteiten

Open Dag Dordrecht 0-12 jaar

zo 29 aug. 2021 10:00
Overige activiteiten

Open Dag bij Boeren van Dordt

za 10 jul. 2021 10:00
Overige activiteiten

Dordt Sport - Summer Games

do 1 jul. 2021 - di 31 aug. 2021
Overige activiteiten

Ik ben een spatie

zo 18 jul. 2021 13:00