UITagenda

Amnesty schrijfmarathon 'Write for Rights'

zo 10 dec. 2023
13:00 - 19:00

Op 10 december 1948 werd de Verklaring voor de Rechten van de Mens aangenomen door de Verenigde Naties. Daarom organiseert Amnesty International elk jaar op deze datum de schrijfmarathon ‘Write for Rights’. Zo’n ‘bombardement’ aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers mensen eerlijker te behandelen. Want niemand wil te boek staan als onderdrukker, folteraar of tiran.

Ook dit jaar wordt er weer geschreven voor mensen die hun nek durfden uit te steken en daarvoor zwaar gestraft werden. Zoals Ahmed Mansoor die 10 jaar cel kreeg omdat hij de waarheid sprak over onterechte detentie en marteling in de Verenigde Arabische Emiraten. Of Thapelo Mohapi die opkomt voor de rechten van Zuid-Afrikanen die het economisch zwaar hebben en nu wordt bedreigd. Er worden brieven gestuurd  aan de autoriteiten, dat kan een koning, president, minister of het hoofd van de politie zijn. Er wordt hen gevraagd snel maatregelen te nemen: een gewetensgevangene vrij te laten, daders van marteling of doodslag te berechten en discriminatie te stoppen. Ook kun je een groetenkaart schrijven aan de activisten zelf, of aan hun nabestaanden. Voor hen is morele steun enorm belangrijk. Te weten dat zij of hun geliefden niet worden vergeten en dat er zelfs mensen over de hele wereld met hen meeleven en voor hen opkomen, geeft hen de kracht om vol te houden.

Iedereen is welkom om brieven te komnen schrijven vanuit de hal van het prachtige monumentale Dordtse stadhuis. Er is koffie en thee en er zijn optredens van onder meer het Dordtse popkoor ‘The Singing Factory.

Schrijfgerei en postzegels liggen klaar, waarvoor een vrijwillige (en zeer gewaardeerde) bijdrage wordt gevraagd.

Kom in actie en schrijf mee! Mocht je meer willen weten, kijk dan op de Facebookpagina of website

Vergelijkbare evenementen

Muziek
Overige activiteiten

Platenbeurs

zo 21 jul. 2024 - wo 21 aug. 2024
Muziek
Overige activiteiten

Gluren bij de Buren

zo 30 jun. 2024 13:00
Overige activiteiten

Nooit terug

za 29 jun. 2024 15:00
Expositie
Overige activiteiten
Voor kids

Aseksualiteit: wat is het, wat is het niet?

za 6 apr. 2024 14:00
Expositie
Overige activiteiten
Voor kids

Belle Barbé: Ouderbijeenkomst seksuele opvoeding 0-12

do 14 mrt. 2024 09:30
Expositie
Overige activiteiten
Voor kids

Seksuologen met Twee: Seksueel plezier

zo 3 mrt. 2024 14:00