Events

Amnesty’s Schrijfmarathon - Schrijf mee voor Mensenrechten

za 10 dec. 2022
13:00 - 19:00

Op 10 december 1948 werd de Verklaring voor de Rechten van de Mens aangenomen door de Verenigde Naties. Daarom organiseert Amnesty International elk jaar op deze datum de Schrijfmarathon Write for Rights. In Dordrecht alweer voor de zevende keer! Zo’n ‘bombardement’ aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers mensen eerlijker te behandelen. Want niemand wil te boek staan als onderdrukker, folteraar of tiran.

Dit jaar staat tijdens de Schrijfmarathon het recht op demonstratie centraal. Voor activisten die zijn opgepakt of zelfs gedood omdat ze vreedzaam demonstreerden, worden er brieven geschreven aan de autoriteiten – dat kan een koning, president, minister of het hoofd van de politie zijn. Er wordt hen gevraagd snel maatregelen te nemen: een gewetensgevangene vrij te laten, daders van marteling of doodslag te berechten en discriminatie te stoppen. En er worden ook groetenkaarten aan de activisten zelf, of aan hun nabestaanden geschreven. Voor hen is morele steun enorm belangrijk. Te weten dat de activisten niet worden vergeten en dat er zelfs mensen over de hele wereld met hen meeleven en voor hen opkomen, geeft ze de kracht om vol te houden.

Belangstellenden uit Dordrecht en de regio worden uitgenodigd om ook brieven te komen schrijven. Er is koffie en thee en er zijn optredens van onder meer Dordts popkoor The Singing Factory. Schrijfgerei ligt klaar, waarvoor een vrijwillige – en zeer gewaardeerde – bijdrage wordt gevraagd. Dus kom in actie en schrijf mee! 

Meer weten over de Schrijfmarathon of over andere lokale activiteiten van Amnesty? Kijk op de website of op facebook

Vergelijkbare evenementen

Overige activiteiten

Inloopworkshop: Sneeuwpopschieter maken

vr 6 jan. 2023 12:00
Overige activiteiten

Winterverhaal met warme chocolademelk en marshmallows

vr 6 jan. 2023 11:00
Overige activiteiten

Inloopworkshop: Sneeuwpopschieter maken

do 5 jan. 2023 12:00
Overige activiteiten

Inloopworkshop: Sneeuwpopschieter maken

di 3 jan. 2023 12:00
Overige activiteiten

Maak je eigen stoere of vrolijke rendierkop voor aan de muur

ma 2 jan. 2023 14:00
Overige activiteiten

Inloopworkshop: Sneeuwpopschieter maken

za 31 dec. 2022 12:00