Events

Bachfestival 2021: Brandenburg

za 26 jun. 2021
14:00

J.S. Bach: een beroemdheid in zijn eigen tijd, een icoon in onze tijd, en een legende voor een verre toekomst hier ver vandaan. Sinds 1977 reizen drie van Bach’s werken -samen met een doorsnede van de muziekgeschiedenis, en een selectie begroetingen en natuurgeluiden – op een gouden lp door de ruimte, om ooit een kennismaking te kunnen zijn met buitenaards leven: VOYAGER, the golden record! Bach’s muziek als introductie van de mensheid. Wat zou dat voor indruk geven? En natuurlijk staan de Brandenburgse concerten op deze gouden LP.

Tim Kliphuis & Friends presenteren Brandenburg!. Een bijzondere combinatie van klanken in een bezetting van o.a. twee keer blokfluit, hoorn, strijkers en natuurlijk het Tim Kliphuis trio met viool, gitaar en contrabas.
Zij gaan voor jou een bonte verzameling aan Bachklanken ten gehore brengen. Fijne en bijzondere arrangementen en bewerkingen op thema’s die we zo goed kennen (of minder goed kennen). ‘Brandenburg!’ is een ode en een experiment in een. Hou je van Bach? Mis dit niet. Liefhebber van moderne muziek en jazz? Koop snel een kaartje! Hou je van een verrassing? Afijn, je snapt het; we zien je graag op 26 juni bij ons buitenpodium!

PROGRAMMA

Philip Glass – Overture 
J.S. Bach – BWV 1007, Prelude uit 1e Cellosuite
J.S. Bach – BWV 1080, delen uit die Kunst der Fuge
Guus Janssen – Het is genoeg (gebaseerd op koraal “Es Ist Genug” BWV60)
Guus Janssen – Oortjespad (losjes gebaseerd op Bachs koralen)
Tim Kliphuis – Brandenburg

MUSICI

Tim Kliphuis viool
Nigel Clark gitaar
Roy Percy bas
Janneke van Prooijen viool
Frank Brakkee altviool
Charles Watt cello
Susanna Borsch blokfluit
Raphaela Danksagmuller blokfluit
Margreet Mulder hoorn
Jenneke de Jonge hoorn

Vergelijkbare evenementen

Buitenlocaties
Muziek

Bachfestival 2021: Concert per flauto

za 26 jun. 2021 17:00