UITagenda

Bloomline

zo 15 okt. 2023
15:00

Op zondagmiddag 15 oktober speelt Bloomline in Muziekpodium DJS. Bloomline speelt een mix van onbekendere jazzstukken en eigen werk, steeds met mooi uitgewerkte themaís. De combinatie van een pianotrio, aangevuld met jazzgitaar en altsax geeft de band een breed scala aan mogelijkheden, maar zonder het eigen en herkenbare bandgeluid te verliezen.

Frontman van de band is (alt- en sopraan-) saxofonist Louis Sloot, die al op jonge leeftijd aan muziek verslingerd is geraakt. Tijdens en na een klassieke opleiding aan het conservatorium in Rotterdam heeft hij ook steeds jazzmuziek gespeeld.

Dankzij de meestal melodieuze maar soms ook scheurende gitaar van Timo Smits ontstaan de interessante melodielijnen die het kwintet kenmerken. Daarnaast is Timo voortdurend op zoek naar de minder bekende juweeltjes onder de jazznummers, om deze vervolgens te bewerken voor de bezetting van het vijftal.

Solide basis van de band is het ritmetandem Ferdinand Schmutzer (bas) en Marcel Cnoops (drums). Deze twee zijn zeer goed op elkaar ingespeeld. Ze treffen elkaar ook in andere formaties in de Bredase jazzscene zoals de Nieuwe Veste Big Band en de jazzsessies in het Hijgend Hert.
Pianist Frans Pietjouw is naast gerespecteerd pianotechnicus een eigengereide pianist met een zeer creatieve stijl.

Line up : Louis Sloot – saxofoon, Timo Smits – gitaar, Ferdinand Schmutzer – bas, Marcel Cnoops – drums, Frans Pietjouw – piano

Gratis.

Vergelijkbare evenementen

Muziek

Popronde Dordrecht

zo 8 okt. 2023 15:45
Muziek

80’s classics

za 6 jan. 2024 23:00
Muziek

MegaMuziekQuiz

za 6 jan. 2024 19:30
Muziek

It’s Not a Phase, Mom!

za 9 dec. 2023 22:00
Muziek

Brandstof: Game Night

do 5 okt. 2023 19:00
Muziek

Kerstconcert door Jongerenkoor Loïs: Verwachten

do 14 dec. 2023 19:30