UITagenda

Club Tropicana ft. WHAMANIA!

vr 29 nov. 2024
20:00

De 12-koppige band WHAMANIA! doet de jonge jaren van George Michael en Andrew Ridgeley herleven, compleet met blazers en natuurlijk Pepsi & Shirlie. De avondvullende show “Club Tropicana” met live concert én DJ wordt gebracht vanwege het 40-jarig jubileum van het tweede studio-album Make It Big, dat op 24 oktober 1984 door WHAM! werd gelanceerd.

WHAMANIA! is een live concert met een zelf geproduceerde documentaire op groot scherm als eerbetoon aan WHAM! Niet alleen WHAM! wordt geëerd, maar ook wordt de uitzonderlijke vriendschap tussen George Michael en Andrew Ridgeley belicht. Een vriendschap die leidt tot successen als Club Tropicana, Wake Me Up Before You Go Go, Freedom, Last Christmas, I’m Your
Man, The Edge Of Heaven, maar ook George Michael’s eerste solosuccessen: Careless Whisper en A Different Corner.

George Michael en Andrew Ridgeley scoren met WHAM! in totaal vijf #1 hits in Engeland en vier in Nederland, inclusief twee solo- nummers van George Michael. Jarenlang zijn George en Andrew niet weg te denken uit de Top 10 hitlijsten, met honderden miljoenen fans wereldwijd en meer dan 30 miljoen verkochte platen. Later scoren Pepsi & Shirlie, los van WHAM!, zelf ook nog twee dikke top-10 hits!

De rol van George Michael wordt in WHAMANIA! vertolkt door Jordan Roy, onder andere bekend van de TV- programma’s Better Than Ever (met een emotioneel en ontroerende performance), X-Factor (waar hij runner-up werd met popgroep Adlicious) en The Voice of Holland waar hij in The Knock Outs het nummer The Edge of Heaven van WHAM! zong. Hier ontstond een nog grotere liefde voor George Michael die bezegeld werd met de solo theatertour Freedom. Een muzikaal eerbetoon aan George Michael, waarmee Jordan Roy met zijn live band veertig Nederlandse theaters bezocht.

Bert van Gulik is verantwoordelijk voor de pre- en afterparties rondom WHAMANIA!. Vooraf brengt de DJ de hits uit de periode van 1975 tot 1982 op een groot scherm geprojecteerd. Alle hits uit die periode waar Andrew en George samen zo van hielden en hun eerste danspasjes op oefenden komen in videoclips voorbij. Na de show draait de DJ de lekkerste late 80’s en vroege jaren 90 dansmuziek op video.NETFLIX had in 2023 dé zomer hit met de release van de documentaire over WHAM! Datzelfde jaar start WHAMANIA! met een grootse tour langs de meest populaire concertzalen en theaters. Met hun energieke show, dat staat voor #fun, #friendship & #ambition, trekt zij overal volle zalen.

Vergelijkbare evenementen

Muziek

Memphis Maniacs – Farewell Tour

vr 4 apr. 2025 21:00
Muziek

OPACITY X SANTØS INVITES

za 16 nov. 2024 15:00
Muziek

Wild Romance

vr 4 okt. 2024 20:00
Muziek

Eclecta

za 21 sep. 2024 23:55
Muziek

Extended Dimensions

za 3 aug. 2024 21:00
Muziek

Resonant

za 20 jul. 2024 21:00