UITagenda

Collins Live Experience & The Policed

za 2 mrt. 2024
20:45

Phil Collins, een van de meest succesvolle singer songwriters allertijden. Vele hits staan op zijn naam, zowel als solo artiest alsmede met de band Genesis.

In januari 2016 besluiten toetsenist en geluidendokter Ralph Hopstaken en bassist Mark van Sambeeck samen een Phil Collins tribute band op te richten. Ze willen een Collins waardige band formeren en dat betekent dat er in totaal 11 muzikanten gezocht gaan worden die samen de ultieme Phil Collins belevenis kunnen brengen aan het publiek. Na een opstartperiode met audities, repetities en heel veel over Phil Collins denken, praten en vooral naar zijn muziek luisteren, is het zover. De band staat! Zonder te veel concessies, puur en zoveel mogelijk live.

Jean Louis Finta is de frontman en hij heeft de bijzondere taak zich de sound en performance van Phil eigen te maken. Dat deze zanger verder een goede drummer is, is de kers op de taart! Samen met de 2 backing vocals, Marlies en Astrid, is hard gewerkt om de zanglijnen neer te zetten. De drummer van de band is Wouter Houben. Wouter is al zijn hele muzikale leven een groot bewonderaar van Collins en de kennis die hij heeft, maakt dat hij inmiddels de bijnaam Dokter Phil heeft. Mathias, de Oostenrijkse gitarist, is er een van formaat. Bescheiden als hij is, bezit hij een talent waar hij trots op kan zijn. En tot slot nog de blazerssectie. Onder muzikale aanvoering van Jeroen van Keulen die de meeste arrangementen schreef, zijn de Collins Live Experience Horns, met trompettisten Jeroen en Robin, trombonist Tim en saxofoniste Anne, compleet.

Na een intensieve, leerzame en positieve periode, is de band er klaar voor. Met een show van 2 uur kan het publiek eindelijk kennis maken met de Collins Live Experience. Een avond boordevol hits van Phil Collins inclusief een aantal uitstapjes naar zijn Genesis tijdperk.

The Policed
Begin jaren tachtig was The Police de populairste band ter wereld. Met een totaal vernieuwende visie op pop en punk, melodie en ritme wisten Sting, Andy Summers en Stewart Copeland binnen korte tijd de wereld te veroveren. Iedereen die begin jaren tachtig een tiener was herinnert zich nog de impact van hun eerste platen Outlandos d’Amour, Regatta de Blanc en die eerste indrukwekkende singles; Roxanne, Can’t Stand Losing You, So Lonely, Message in a Bottle en zo voort…

Het is inmiddels zo’n vijftien jaar geleden dat The Police hun 2007/2008 ‘reunion tour’ afrondde. Tributeband The Policed brengt nu iets van die energie, muzikaliteit en dynamiek terug op het podium.

Een 2 uur durende show met al zijn grote hits!

Vergelijkbare evenementen

Muziek

Brandstof zaterdag: Karaoke Night – St. Patrick’s Day editie

za 16 mrt. 2024 20:00
Muziek

Studio Brandstof: Unstable Rosie

vr 1 mrt. 2024 21:00
Muziek
Overige activiteiten

Rebel Live: Hit The Roof

vr 3 mei 2024 21:00
Muziek
Overige activiteiten

Rebel Rebel Karaoke

vr 19 apr. 2024 21:30
Muziek
Overige activiteiten

Salsa Dansen met Rincon Cuba

vr 22 mrt. 2024 21:30
Muziek
Overige activiteiten

Eten & Schilderen met StoryArt

do 22 feb. 2024 18:00