Events

Dordtse Bagger

za 6 mrt. 2021 - vr 31 dec. 2021

Dordtse Bagger is een tijdreis in hoog-realistische 360° VR, gekoppeld aan een interactief platform met scheepsverhalen. Een nieuwe aansprekende benadering van geschiedenis en erfgoed. Via verhalen en plekken wordt het verleden ontsloten en Dordtenaren vroeger én nu verbonden.

Dordtse Bagger toont vier punten in de Wolwevershaven en Nieuwe Haven in de 15e, 17e en 19e eeuw; een google-streetview van het verleden. Als tijdreiziger kan de gebruiker door het verleden wandelen, en zien hoe de havens zich ontwikkelden sinds de Middeleeuwen. Er is informatie over gevels, bewoners, schepen, bemanningen en gebeurtenissen op het gebied van dagelijks leven, kunst, cultuur, architectuur, religie, politiek en handel.

Inwoners van Dordrecht wordt gevraagd om scheepsverhalen te delen. Zijn er binnen de familie- of kennissenkring bijzondere verhalen of belevenissen van (voor)ouders bekend?

Tijdens de Nacht van de Scheepsverhalen worden diverse panden en schepen opengesteld: een unieke kans op een ontdekkingstocht door de havens. Op meerdere plekken zijn verhalenvertellers en acteurs aanwezig.

De 3D-virtuele reconstructie is interactief en geschikt voor alle niveaus: van kinderen en dagjesmensen tot experts. Het platform is gratis te bezoeken via een app op telefoon of tablet of thuis achter de computer. Er is een educatief programma voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs.

Meer informatie via de link.