Events

Dordtse Cultuurnacht | Kunstmin | La Misanthrope

za 9 okt. 2021
20:30

Jonge vrouwen over hun leven

Boze rebellie maar met ironie

Dordrecht bruist weer tijdens de Dordtse Cultuurnacht op zaterdag 9 oktober! Je kunt eindelijk weer volop genieten van alles wat Dordrecht te bieden heeft op het gebied van muziek, voorstellingen en kunst. Zo ook van feministisch muziektheatercollectief Collectiet met hun voorstelling 'La Misanthrope', gebaseerd op de roman 'Pussy Album' van Stella Bergsma. Je ziet deze 30-minuten durende voorstelling om 20.30 uur, 21.30 uur en 22.30 uur. Vergeet niet om je tickets voor de gewenste tijd te reserveren!

In 'La Misanthrope' (de moderne mensenhater) worden door de drie actrices de gedachten van een vrouw die het leven haat gespeeld. Een jaar na hun afstuderen aan de Amsterdamse Toneelschool en de Kleinkunstacademie stonden ze te popelen om weer samen te maken en te spelen. Ze gingen de uitdaging aan om binnen één week iets te maken. Je bent van harte uitgenodigd om te kijken naar het eindresultaat! 

Over muziektheatercollectief Collectiet
Shelley Bos, Damaris de Jong en Pip Lucas maken humoristische, rauwe, esthetische en confronterende muziektheatervoorstellingen en theatrale projecten over thema's die zij spannend, uitdagend en nog onbesproken vinden. Dat doen ze op activistische wijze vanuit een feministisch gedachtengoed, om zo meer bewustheid over vastgeroeste normen en waarden en bovenal gelijkwaardigheid te creëren. 

Over de Dordtse Cultuurnacht
Ga op culturele ontdekkingstocht en laat je verrassen door het programma van het Nationaal Onderwijsmuseum, Dordrechts Museum, Popcentrale, Bibelot, Cinema The Movies, De Bibliotheek AanZet, ToBe cultuurcentrum en Kunstmin.

De toegang tot voorstellingen van alle deelnemende instellingen tijdens de Dordtse Cultuurnacht is vrij. Wel is het belangrijk om van tevoren je tickets te reserveren. Bij de ingang van de Schouwburg word je gevraagd je CoronaCheck-app te tonen. Zonder coronabewijs kunnen we je helaas niet toelaten. Toegang tot de voorstelling krijg je op vertoon van je ticket bij de ingang van de zaal.

Vergelijkbare evenementen

Theatervoorstellingen
Voor kids

Het tinnen soldaatje

za 13 nov. 2021 15:00
Theatervoorstellingen

The Ruggeds | State Shift | Kunstmin

za 26 mrt. 2022 20:15
Theatervoorstellingen

Koefnoen Live | Paul Groot, Owen Schumacher e.a.

za 19 mrt. 2022 20:15
Theatervoorstellingen

Glodi Lungungu | Ze bedoelen het goed | Kunstmin

vr 14 jan. 2022 20:30
Theatervoorstellingen

Floris Kortie & Vera Kooper | Het jaar 250 na Beethoven

vr 10 dec. 2021 20:15
Theatervoorstellingen

Niek Baar, Ben Kim | Grieg & Beethoven

zo 28 nov. 2021 11:00