UITagenda

Ellen ter Beek

zo 19 mrt. 2023 - zo 16 apr. 2023

Ellen ter Beek toont als gastexposant haar houtskooltekeningen. Zij volgde haar opleiding aan de Koninklijke  Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag en woont en werkt in Rotterdam. Over haar Het zoeken en verlangen naar de natuur is een terugkerend thema in haar werk. Een verlangen dat voortkomt uit weemoed voor alles dat aan het verdwijnen is.

“Door de handeling van het tekenen en schilderen breng ik wat ik zie, de herinnering aan de natuur en sporen van menselijk handelen, samen. Alles wat groeit en bloeit, in tuinen, bossen, parken en tussen stoeptegels is een bron van inspiratie en fascinatie”, aldus Ellen.

Het bijzondere van haar werk in deze expositie is de uitzonderlijke technische vaardigheid die zij beheerst in het gebruik van houtskool. Het toepassen van diverse nuances die tussen zwart en wit zitten met diverse tussentonen geven een levendig beeld met steeds weer andere invalshoeken. Het is boeiend de tekening die louter natuur verbeeldt op die manier te lezen. Dit onderschrijft waarschijnlijk de weemoed over wat aan het verdwijnen is, zoals zij zegt. Het gebruik van houtskool is een heel oude techniek. Door takjes tot verkoling te brengen bij verhitting met beperkte zuurstof ontstaat puur koolstof. Zo actueel nu het milieu de aandacht vraagt met o.a. stikstof is de keuze de natuur te verbeelden met houtskool een aspect voor een verrassende expositie. De herinnering van de gewezen boom zit als het ware in het geheugen van de houtskool en komt tot uitdrukking op het papier.

Let op! De galerie is alleen geopend op vrijdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur en op afspraak. 

Vergelijkbare evenementen

Expositie

Kunst & Koffie

do 4 mei 2023 11:00
Expositie

Armoede lezing - Ralf Embrechts

do 30 mrt. 2023
Evenement
Expositie

Gratis naar het Dordrechts Museum

zo 30 apr. 2023 11:00
Evenement
Expositie

Gratis naar het Dordrechts Museum

zo 26 mrt. 2023 11:00
Expositie

Eieren zoeken in de museumtuin

za 8 apr. 2023 11:00
Expositie

Art After Dark

za 1 apr. 2023 11:00