Events

Etalage expo Via Lucis

zo 8 jan. 2023
10:00

De weg van het licht

Bewonder in de donkere winterdagen het werk van cursisten Glasfusing en Teken- en Schilderwerkplaats.

Volg het dwaalspoor door de mooi verlichte binnenstad van Dordrecht en mis deze verlichte etalage expo niet. In de vensterbank zijn de kunstwerken van Glasfusing (o.l.v Nicolina Gerritsen) te zien. De schilderijen van de Teken- en Schilderwerkplaats (o.l.v. Helen Hietbrink) zijn te zien op de wanden.

Teken en schilderwerkplaats

De cursisten van de Teken- en Schilderwerkplaats tonen een overzichtstentoonstelling. Ze maakten zelf een keuze uit diverse schilderijen van het afgelopen jaar. Onderwerp: portretten, dieren, stadsgezichten, landschappen en abstracte experimenten. Een diversiteit aan werk waarbij elke cursist een eigen stijl en interpretatie laat zien.

Glasfusing

De cursisten Glasfusing werkten sinds september geïnspireerd op werk van de schilder Ron van der Werf. Zijn werk bestaat uit vierkanten, rechthoeken en stroken in evenwichtige composities, hierbij maakt hij gebruik van texturen en een eigen kleurenpalet. De cursisten kregen de opdracht om in elk werkstuk de kleuren grijs, aqua en amber te laten voorkomen. Daarnaast waren ze vrij om twee extra kleuren te kiezen. De texturen bestaan uit extra teck lagen, gruis, stringers, noodles en glasverf. Verrassend zijn de verschillen in de werkstukken.

Vergelijkbare evenementen

Expositie

De Galatea Kunstprijs 2023

za 25 mrt. 2023 - zo 20 aug. 2023
Expositie

HOF Live

vr 3 mrt. 2023
Expositie

Hof live

vr 3 mrt. 2023
Expositie

Hoogtepunten van Het Hof

zo 18 jun. 2023
Expositie

Kunst & Koffie Rein Dool

do 2 mrt. 2023 11:00
Expositie

Rein Dool tekenaar

wo 1 feb. 2023 11:00