Events

Expositie (Re)ACT

do 4 aug. 2022 - za 12 nov. 2022

(Re)ACT is een kinetisch, tech- en geluidskunstfestival dat wordt georganiseerd vanuit de Kunstkerk in Dordrecht. Met dit festival wordt verbeelding gepresenteerd enerzijds als drijfveer achter de technologische ontwikkelingen en culturele veranderingen die nodig zijn voor een visie op de toekomst. Anderzijds stellen we de vraag in hoeverre wij als samenleving en als mens onze hoop op techniek en innovatie kunnen baseren.

‍De samenleving wordt steeds vaker bedreigd door klimaat-en vervoersproblemen, oncontroleerbare virussen, natuurrampen en onze eigenaard. Hoewel deze problemen mede door onze wetenschappelijke en technische ontwikkelingen zijn veroorzaakt, neemt de hoop in techniek en wetenschap als oplossing voor dit soort vraagstukken ook toe. En dat is niet zonder reden.

‍Gedreven door verbeelding heeft de mens het zichzelf mogelijk gemaakt om te vliegen, vuur te maken, licht te controleren en de natuur vorm te geven. (RE)ACT maakt dingen tastbaar die in de wereld leven en die we als samenleving en als mens nastreven. In dit festival tonen we kunst en cultuur als ontwikkeling – niet als eindproduct – en staat het kunstenaarschap centraal. Om bezoekers mee te nemen in de totstandkoming van het werk en het verhaal daarachter is er een kort videoportret van iedere kunstenaar, artiest en wetenschapper gemaakt die aan dit project deelneemt.

Hoogtepunt van de tentoonstelling is de onthulling van het kunstwerk dat Studio Job maakte en dat vóór de gevel van de Kunstkerk opgebouwd gaat worden. Op 9 september wordt het kunstwerk in bijzijn van de internationaal befaamde kunstenaar onthuld. 

L‍et op: De expositie is alleen te bezoeken op woensdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur!

Vergelijkbare evenementen

Expositie

Expositie RCE - Monumenten Verduurzamen

di 20 sep. 2022 - do 29 sep. 2022
Expositie

Expositie De nieuwe beeldenstorm

vr 1 jul. 2022 - vr 30 sep. 2022
Expositie

Expositie Diet van Velzel

za 10 sep. 2022 - zo 2 okt. 2022
Expositie

Expositie Vic Gremmer, Ida Kurniawan en Martin Copier

za 30 jul. 2022 - zo 30 okt. 2022
Expositie

Expositie In de Floria - Een huis vol bloemstillevens

wo 14 sep. 2022 - zo 26 mrt. 2023
Expositie

Expositie Figure It Out

za 3 sep. 2022 - zo 9 okt. 2022