UITagenda

Poor Things

wo 21 feb. 2024
16:16 - 18:37

Bella wil meer over de wereld leren. Prachtige vormgeving en geweldig acteren maken het een favoriet voor de komende Oscars.

Regie: Yorgos Lanthimos (o.a. The Favorite, Killing of a Sacred Deer) – Acteurs: o.a. Emma Stone, Willem Dafoe, Mark Ruffalo
Lengte: 141 minuten – Taal: Engels
– Ondertiteling: Nederlands

de Volkskrant: “..een onvergetelijke voltreffer..”
Trouw: “.. nu al de beste film van het jaar.”

Poor Things behoort dit jaar tot de grote Oscarfavorieten, met maar liefst 11 nominaties.

De nieuwe film van Yorgos Lanthimos (o.a. The Lobster en The Favorite) vertelt het ongelofelijke verhaal en de fantastische evolutie van Bella Baxter (Emma Stone). Deze jonge vrouw is de aangenomen dochter van de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Onder zijn invloed en Frankenstein-achtige experimenten blijkt Bella een zeer leergierig wezen te zijn. Haar kinderlijke brein mist kennis over de wereld om haar heen, maar ze heeft een onstuitbare drang om die (en haarzelf) te ontdekken. En dat houdt Godwin – of God zoals hij liefkozend wordt genoemd – niet meer in de hand. Zo volgen we Bella op haar reis langs Lissabon, Alexandrië en Parijs; een reis naar volwassenheid. Avontuurlijk, extravagant, inventief en vol humor.

 

 

Vergelijkbare evenementen

Film

Films in Filmtheater De Witt

do 14 mrt. 2024
Film

Proef de Film: Burnt

do 14 mrt. 2024 20:20
Film

De Queeste

di 5 mrt. 2024 19:19
Film

Films in Filmtheater De Witt

di 5 mrt. 2024
Film

Films in Filmtheater De Witt

za 2 mrt. 2024
Film

De Queeste

za 2 mrt. 2024 16:16