UITagenda

Kinds Of Kindness

di 23 jul. 2024
20:45 - 23:29

Vervreemdende film van Oscarwinnaar Yorgos Lanthimos over drie mensen die dealen met macht en onderdanigheid

Regie: Yorgos Lanthimos (o.a.The Favoritie, Dogtooth, Poor Things) РActeurs: o.a. Emma Stone, Jesse Plemons, Willem Dafoe
Lengte: 164 minuten – Taal: Engels
– Ondertiteling: Nederlands

NRC: “..telkens als je denkt dat je het doorhebt, neemt de film een bizarre wending..”

Na het grote succes van hun vorige werk Poor Things hebben regisseur Yorgos Lanthimos en acteurs Emma/Emily Stone en Willem Dafoe opnieuw een gezamenlijk filmproject gerealiseerd. Dit keer bijgestaan door nog een hoofdrolspeler Jesse Plemons.

Kinds of Kindness is een driedelige zwarte komedie over macht en onderdanigheid. Drie afzonderlijke verhalen verbonden door hetzelfde thema en dezelfde groep acteurs in verschillende rollen. Robert is een werknemer wiens leven totaal gecontroleerd wordt door zijn machtige baas Raymond. Wat gebeurt er als hij een keer NEE durft te zeggen? Daniel is een politie-agent die weer wordt herenigd met zijn vermiste vrouw terug krijgt. Maar ze is zo anders geworden; is ze het wel? In opdracht van een dwaze sekteleider zoeken twee leden naar een vrouw die de doden weer tot leven kan wekken.  De onconventionele creativiteit van Lanthimos schept een universum dat heel realistisch lijkt, maar de menselijke verhoudingen van liefde, collegialiteit en vriendschap donker beschouwt.

Jesse Plemons ontstijgt zijn status als bijrol-acteur en won de Gouden Palm voor beste acteur op het laatste Filmfestival van Cannes.

Vanwege de lengte is er een pauze in de film na 2 van de 3 delen. .

Vergelijkbare evenementen

Film

Kinds Of Kindness

wo 31 jul. 2024 21:00
Film

Thelma

wo 31 jul. 2024 19:00
Film

Hors-Saison

wo 31 jul. 2024 18:50
Film

Fly Me To The Moon

wo 31 jul. 2024 16:20
Film

Deadpool & Wolverine

wo 31 jul. 2024 16:15
Film

Dikkie Dik en de Verdwenen Knuffel

wo 31 jul. 2024 14:20