Events

Madres Paralelas

ma 2 mei 2022
20:15 - 22:15

Almodóvars fascinerende kijk op moederschap en de Spaanse geschiedenis.

Twee vrouwen, Janis (Penélope Cruz) en Ana (Milena Smit), bevallen tegelijkertijd in hetzelfde ziekenhuis. Beiden zijn alleenstaand en ongepland zwanger geraakt. Janis is midden dertig en blij, maar de tiener Ana is bang en onzeker. Het weinige contact dat de vrouwen hebben, doet toch een band ontstaan. Maar pas later, als we weten dat zich een heftige ontwikkeling heeft voorgedaan in het moederschap van Janis, herleeft die band. Hun moederschappen blijken een spiegel voor het project dat Janis probeert te realiseren om wonden uit het verleden in haar familie te helen.

De Spaanse meester Pedro Almodóvar hanteert het voor hem vertrouwde thema van vrouwen/moeders dit keer om ook een ander verhaal te vertellen. De zwarte bladzijde uit de Spaanse geschiedenis: de vestiging van de dictatuur van Generaal Franco dankzij een moordadig optreden in de Spaanse Burgeroorlog (1936-1939). Er zijn nog vele 10-duizenden vermisten die destijds zijn geëxecuteerd en in massagraven zijn gestopt. 

Prachtige rollen van Penélope Cruz en Milena Smit en verder is het ook genieten van de elementen die zo kenmerkend zijn in Almodóvars films: kleurrijke vormgeving, scherpe dialogen en de zorgvuldige en elegante demonstratie van female power. Penelope Cruz werd onderscheiden als Beste Actrice op het Filmfestival van Venetië en verdiende een Oscarnominatie.

NRC: “..de regisseur in topvorm..

Vergelijkbare evenementen

Film

Films in Kinepolis

di 24 mei 2022
Film

Films in Kinepolis

zo 22 mei 2022
Film

Filmhuis: The Duke

ma 23 mei 2022 19:00
Film

Films in Kinepolis

ma 23 mei 2022
Film

Beer & Blockbusters: Top Gun: Maverick

di 24 mei 2022 20:00
Film

Water & Vuur: 40 Jaar op Stoom

za 21 mei 2022 13:30