Events

Judas and the Black Messiah

za 3 jul. 2021
21:00 - 23:07

De FBI-infiltratie van de Black Panther Party

Première

Illinois 1969. Fred Hampton (Daniel Kaluuya) is de charismatische voorzitter van de lokale afdeling van The Black Panther Party, Zijn politieke invloed groeit in de partij en de hele Burgerrechtenbeweging. Daarom besluit de FBI om William O’Neal (LaKeith Stanfield) te laten infiltreren in de partij. Hij moet Hampton in de gaten houden. De beroepscrimineel O’Neal schept er genoegen in om niet alleen de Black Panthers om de tuin te leiden, maar ook zijn contactpersoon, FBI-agent Roy Mitchell (Jesse Plemons).
Hampton wordt verliefd op een mede-activiste Deborah Johnson (Dominique Fishback). Dat maakt hem kwetsbaarder voor verraad. Anderzijds groeit O’Neal’s sympathie voor de strijd van The Black Panthers en knaagt zijn geweten. Hij brengt zichzelf steeds verder in een zenuwslopend spanningsveld van wel of geen verraad plegen.

Regisseur Shaka King maakt van dit historische feit meer een onregelende spionagethriller dan een uitgewerkte biopic. De glansrollen zijn voor beide hoofdrolspelers. Kaluuya won terecht een Oscar 

AD/Dordtenaar: “..vlammende Kaluuya.”

Vergelijkbare evenementen

Film

Films in The Movies Dordrecht

vr 10 sep. 2021
Film

FidA: I Care a Lot

vr 10 sep. 2021 21:00
Film

Films in The Movies Dordrecht

do 2 sep. 2021
Film

Films in The Movies Dordrecht

vr 27 aug. 2021
Film

FidA: Hitsville, the making of Motown

do 2 sep. 2021 21:00
Film

Films in The Movies Dordrecht

za 14 aug. 2021