Events

FilmClub: The Duke

ma 3 okt. 2022
19:30 - 21:05

Feel good film over kunstroof voor gratis televisie voor ouderen

Speciale voorstelling tijdens de Week tegen Eenzaamheid

Een extra Filmclubfilm in The Movies met The Duke op maandagavond 3 oktober om 19.30 u.

In 1961 stal Kempton Bunton, een 60-jarige taxichauffeur uit Newcastle, Goya’s schilderij van de hertog van Wellington uit de National Gallery in Londen. Het was de eerste (en nog steeds de enige) diefstal uit de geschiedenis van het beroemde museum. In zijn losgeldbrieven schreef Bunton vervolgens dat hij het schilderij zou teruggeven als de overheid geen TV-belasting (kijk- en luistergeld) meer zou heffen bij eenzame ouderen en oorlogsveteranen. De rechtzaak die hem moest veroordelen, werd een mediahype en mobiliseerde de verontwaardiging van het volk. Nog eens vijftig jaar later zou de volledige geschiedenis achter deze diefstal bekend worden. Het bleek een verbazingwekkend verhaal over hoe een na├»eve idealist de wereld een beetje beter wilde maken. Ook om daarmee ook zijn huwelijk en gezin weer te verenigen.

De Britse comedyregisseur Roger Michell (o.a. Notting Hill) bewerkte deze ware geschiedenis tot een innemende feel good movie over de triomf van de gewone man. Typisch en fijn Brits filmvakwerk, met een vlotte vertelling, scherpe humor, fijne decors/interieurs en heerlijk acteerwerk van Jim Broadbent en Hellen Mirren.

De film wordt vooraf ingeleid en na afloop is er – zoals altijd – de gelegenheid om met elkaar onder het genot van een drankje na te praten over de kijkervaring.

Filmkrant: “..film met een verrassend groot hart.”

de Volkskrant: “..zeer amusant .. twee ideale hoofdrolspelers..”

Vergelijkbare evenementen

Film

Films in Kinepolis

vr 14 okt. 2022
Film

Films in Kinepolis

zo 2 okt. 2022
Film

Horror Night: Halloween Ends

vr 14 okt. 2022 22:00
Film

Vikram Vedha

zo 2 okt. 2022 15:30
Film

Vikram Vedha

vr 30 sep. 2022 20:00
Film

Films in Kinepolis

di 13 jun. 2023