Events

Holy Spider

di 6 dec. 2022
21:00 - 22:55

Onconventionele thriller gebaseerd op een waargebeurd verhaal

Hij heeft echt bestaan: de Iraanse seriemoordenaar Saeed Hanaei, alias de ‘Spider killer’. Dat maakt deze filmthriller nog meer een kritische (en actuele!) aanklacht op de Iraanse samenleving en de positie van vrouwen daarin.

Journalist Rahimi (Zar Amir Ebrahimi) arriveert in Mashhad, de heiligste stad van Iran. Hier gaat ze onderzoek doen naar een reeks moorden op prostituees. De autoriteiten doen er weinig aan om de killer te vinden, want hij ontdoet de stad van dat wat als zondig wordt gezien. Ze ontdekt al snel dat ze als vrouw haar plaats dient te kennen. Ze wordt tegengewerkt in haar onderzoek. Terwijl de moordenaar nieuwe slachtoffers maakt, door ze met hun hoofddoek te wurgen, neemt Rahimi steeds grotere risico’s om de ‘spider killer’ te ontmaskeren.

Prijswinnend regisseur Ali Abbasi (Gräns), gevlucht uit Iran, weet op overtuigende wijze een thriller te combineren met zijn boosheid over de Iraanse samenleving. De film is ingezonden voor de Oscars en Zar Amir Ebrahimi won voor deze rol de Gouden Palm voor beste actrice in het laatste Filmfestival van Cannes.

de Volkskrant: “..slaat verbijsterend toe.

Vergelijkbare evenementen

Film

Films in Kinepolis

zo 5 mrt. 2023
Film

Creed III

zo 5 mrt. 2023 21:30
Film

Creed III

zo 5 mrt. 2023 19:00
Film

Creed III

za 4 mrt. 2023 21:30
Film

Films in Kinepolis

za 4 mrt. 2023
Film

Creed III

za 4 mrt. 2023 19:00