UITagenda

CineFiliaal: Dichtbij Vermeer

wo 8 mrt. 2023
20:45 - 22:08

Zie de nieuwste films als eerste op dit vaste woensdagavondmoment.

In ons CineFiliaal bieden we iets extra’s aan vaste bezoekers en fans van The Movies. Houders van Strippenkaarten, Cinevillepassen en andere regelmatige bezoekers beschouwen we als klanten van het CineFiliaal. Elke woensdagavond rond 20:30 uur tonen we een voorpremière van een nieuwe kwaliteitsfilm. Met voorafgaand (meestal) een informatieve inleiding. Die leert je meer achtergronden van de film en de makers. Bezoek aan deze film gaat op uitnodiging. Genodigden kunnen introducéés meenemen.

Op woensdag 8 maart om 20:45 u. vertonen we Dichtbij Vermeer. Deze documentaire geeft een unieke inkijk in de totstandkoming van de grootste Vermeertentoonstelling ooit.  Rijksmuseum curatoren Gregor Weber en Pieter Roelofs en restauratoren Abbie Vandivere en Anna Krekeler tonen hun hun missie om een nieuwer, completer beeld te geven van de beroemde schilder. We zien de stille diplomatie die nodig is om de Vermeers naar Nederland te krijgen en hoe nieuwe kennis wordt opgedaan door schilderijen verflaag voor verflaag schilderijen te ontleden. Of het schokkende wereldnieuws dat een schilderij mogelijk toch geen Vermeer is. Langzaamaan ontdekken we hoe Vermeer in staat was de werkelijkheid zo anders in beeld te brengen dan zijn tijdsgenoten.

Klant worden ?

Dat is kosteloos en verplicht tot niets. Het enige wat het vraagt is je aan te melden. Elke week ontvangen de klanten van het CineFiliaal een aankondiging per mail. Aanmelden kan hier. De adresgegevens worden niet aan derden ter beschikking gesteld.

Vergelijkbare evenementen

Film

Air

za 8 apr. 2023 21:15
Film

Empire Of Light

za 8 apr. 2023 21:10
Film

Revoir Paris

za 8 apr. 2023 19:00
Film

Murakami's Blind Willow, Sleeping Woman

za 8 apr. 2023 19:00
Film

Sick Of Myself

za 8 apr. 2023 18:45
Film

Super Mario Bros (2D NL VISION)

za 8 apr. 2023 14:15