Events

MoV: The Boy Who Harnessed the Wind

do 12 mei 2022
19:00 - 20:53

Jongen bouwt windmolen zodat zijn dorp geen hongersnood meer lijdt

De 13-jarige William heeft een plan om een irrigatiesysteem te bouwen, maar loopt daarbij tegen allerlei problemen aan. Zo weigert zijn eigen vader hem serieus te nemen. Het verhaal wordt geduldig en zonder opsmuk verteld, met alle ruimte voor de sympathieke, overtuigend gespeelde personages. Het slot wordt al min of meer verklapt in de titel, maar is evengoed hartverwarmend.

The Boy Who Harnessed the Wind is het regiedebuut van de Nigeriaans-Britse acteur Chiwetel Ejiofor (bekend als hoofdrolspeler van de film 12 Years a Slave) en is gebaseerd op de gelijknamige, autobiografische roman van William Kamkwamba. Het verhaal speelt zich af in een arm dorp in Malawi, waar wegens aanhoudende droogte een ernstig voedseltekort heerst.

De film wordt gedraaid op verzoek van het initiatief Novo Rebento, waarbij Wiebe van Horssen uit Dordrecht betrokken is. Hij begeleidt projecten in Malawi en Mozambique voor de stichting Verburg Charity, waaronder een aantal vakscholen en een centrum wat studenten begeleidt naar de arbeidsmarkt. In mei komt een delegatie uit Malawi op bezoek in Nederland.

Schooldirecteur Benson Mongiwa zal de film persoonlijk inleiden. Na de film is er de mogelijkheid om onder het genot van een drankje met de bezoekers in gesprek te gaan over klimaatverandering, het belang van goed onderwijs en de diverse projecten waarbij zij betrokken zijn. De opbrengst van de film komt ten goede aan het werk ter plaatse.

Kaarten inclusief een drankje naar keuze kosten €12,50. Strippenkaart is geldig, Cinevillepas echter niet.

Vergelijkbare evenementen

Film

Top Gun: Maverick

do 26 mei 2022 20:00
Film

Films in Kinepolis

do 26 mei 2022
Film

Cineplus: Spencer

do 26 mei 2022 14:00
Film

Top Gun: Maverick

do 26 mei 2022 15:40
Film

Costa!!

wo 25 mei 2022 21:00
Film

Operation Mincemeat

wo 25 mei 2022 21:10