Events

Nomadland

zo 12 sep. 2021
12:00 - 13:48

Docu-fictie treft een modern tijdsbeeld van de VS in de roos

★★★★★  en 3 Oscars!

Na de economische ondergang van haar bedrijf is Fern (Frances McDormand) haar bestaan en alle bezittingen kwijt. Ze besluit om met een bus door het Westen van de VS te trekken als een moderne nomade.

Actrice en producent Mc Dormand (Fargo, Three Billboards Outside Ebbing) kocht de rechten van het non-fictie boek “Surviving America in the 21st Century“. Het documenteert het rondreizen van arbeiders, die als gevolg van de bankencrisis permanent reizen op zoek naar werk. Regisseur/scenarist Chloé Zhao hanteert haar ingetogen mix van realisme en poëtische verbeelding prachtig in haar derde speelfilm  De echte nomaden Linda May, Swankie en Bob Wells spelen de vrienden van Fern, die haar steunen tijdens haar ontdekkingstocht.

Nomadland is zowel een ontluisterend portret van moderne armoede als een toonbeeld van zelfrespect. De film ist met prijzen overladen (Golden Globes en BAFTA’s) en won de 3 belangrijkste Oscars: Beste film, regie en vrouwelijke hoofdrol. Eindelijk te genieten op het grote scherm.

VPRO Cinema: “Poëtisch meesterwerk...”

Vergelijkbare evenementen

Film

Films in The Movies Dordrecht

di 5 okt. 2021
Film

No Time to Die

wo 6 okt. 2021 15:30
Film

Films in The Movies Dordrecht

wo 6 okt. 2021
Film

Films in The Movies Dordrecht

ma 4 okt. 2021
Film

No Time to Die

di 5 okt. 2021 15:30
Film

Films in The Movies Dordrecht

zo 3 okt. 2021