Events

Dordrecht: Het Ware Verhaal

di 21 sep. 2021
19:15 - 20:30

Onthullende documentaire over het ontstaan van Dordrecht

Feestelijke (besloten) première op VR 10/9

Het Ware Verhaal is een documentaire over het ontstaan van Dordrecht. De Dordtse filmmakers Yvo van der Vat (presentatie) en Clarissa Griffioen (camera & montage) rekenen af met het ‘fake news’ over het ontstaan van de stad Dordrecht en brengen het meest waarschijnlijke scenario van Thuredrith aan het licht. Eenvoudig is dat niet, want veel bewijs is verdwenen of ligt op plekken waar niemand bij kan. Mensen die aan het woord komen houden er hun eigen mening op na en er lijkt sprake van tegenstrijdige belangen. Toch lukt het de filmmakers zin van onzin te onderscheiden.
Ze krijgen hierbij hulp van onder meer mediëvist Henk ’t Jong, historici Eef Dijkhof en Remy Balistreri, journalist Jaap Bouman en stadsarcheologen Marc Dorst en Deborah Paalman. Maar ook Dordtse ‘leken’ vertellen hun verhaal: hoe zij met een stuk stadsmuur leven of afstammen van een familie van weleer. De kwestie oudste stad van Holland komt natuurlijk ook aan bod. 

Dat de documentaire vooral in Dordrecht is opgenomen, mag geen verrassing heten. Maar het filmduo gaat ook buiten de eigen stadsgrenzen op zoek naar antwoorden. Bezoeken aan Amsterdam, Vlaardingen en Geertruidenberg leiden tot verrassende onthullingen.
Conclusie: de waarheid en een goed verhaal hoeven elkaar niet in de weg te zitten.

Het Ware Verhaal is een productie ihkv 800 Jaar Dordrecht en kwam tot stand mede dankzij een bijdrage van de gemeente Dordrecht.

De première voorstelling op 10 september is voor genodigden.
kijk bij tijden & tickets voor de andere voorstellingen deze week!

Vergelijkbare evenementen

Film

After We Fell

wo 22 sep. 2021 21:30
Film

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

wo 22 sep. 2021 21:40
Film

Malignant

wo 22 sep. 2021 22:00
Film

Cineplus: The Personal History of David Copperfi

do 23 sep. 2021 14:00
Film

Films in Kinepolis

do 23 sep. 2021
Film

Concert: Oasis Knebworth 1996

do 23 sep. 2021 21:15