Events

Food 'n Route - Heerlijk Lokaal Dordt

do 21 okt. 2021
11:30

Na het succes van de Food ’n Route fietsroutes in Rotterdam (Onbekend Rotterdam), Amsterdam (Delightful Amsterdam) en Utrecht (Verborgen Parels van Utrecht) komt Food ’n Route nu met een herfstvakantie-special in Dordrecht! Hiertoe is  Food ’n Route de samenwerking aangegaan met het Dordtse initiatief Simpel (H)eerlijk, dat onder andere door middel van diners en kookworkshops stadslandbouwproducten uit Dordrecht promoot. Op donderdag 21 oktober kun je op de fiets op ontdekkingstocht door de oudste stad van Holland! Behalve de historische binnenstad laten de initiatiefnemers je via de route ook minder bekende plekjes op het eiland ontdekken. De locaties waar je onderweg langs komt en waar je kan genieten van heerlijke proeverijtjes, hebben één ding met elkaar gemeen: ze werken heel graag met producten van lokale bodem! Ze verbouwen die dan ook zelf of hebben hele korte lijntjes met boeren en andere producenten op het eiland.

Laat je verrassen door heerlijk zoet bij plantenrijk Café Flora, waar stad en buitengevoel samenkomen. Eet Surinaams – maar dan nèt een beetje anders – bij Broodbar Boer’n Bontje, in een wel zeer bijzonder Dordts steegje. Drink in Oud-Krispijn thee bij de Groeituinen, waar naast planten ook mensen de kans krijgen om te groeien. Ontdek de oude watertoren van Dubbeldam en proef de groenten van het seizoen in een hartig gerechtje van de chef van Hotel de Watertoren. En geniet tot slot van een heerlijke vegan borrel – naar keuze met of zonder alcohol – bij Daantje Food & Drinks in het prachtige pand van The Movies! Onderweg ontdek je ook een paar pareltjes van Dordrecht en lees je meer over de Dordtse stadslandbouw!

De route is 15 kilometer

De route doe je op eigen gelegenheid met maximaal zes personen

De route duurt 3 à 4 uur en je kunt starten vanaf 11:30 uur.

Speciale uitprobeerprijs van € 29 per volwassenen en € 25 per kind (in plaats van € onbekend39 per persoon)

Prijs is inclusief 5 vegetarische proeverijtjes, 3 drankjes (en 2 glazen kraanwater), qua hoeveelheid vergelijkbaar met een uitgebreide lunch. Veganistische en glutenvrije opties zijn mogelijk (wel graag van tevoren aangeven, evenals andere dieetwensen of allergieën!)

Je krijgt als deelnemer toegang tot een online gids met alle locaties en verhalen, inclusief Google routebegeleiding

Je kan je eigen fiets meenemen of een fiets huren op het station (OV-fiets) of een nextbike fiets tegenover het station of bij de waterbushalte (Merwekade)

Er zijn slechts 30 plekken beschikbaar en op=op.

Reserveren kan via deze link of via foodnroute.nl.

Let op: de startlocatie Centraal Station is niet het definitieve startpunt. Informatie hierover ontvang je pas ná het reserveren.

Vergelijkbare evenementen

Overige activiteiten

Heilig of Profaan? De versiering in kerken en synagogen in de oudheid

ma 7 mrt. 2022 20:00
Overige activiteiten

120 jaar JNF in Israƫl

ma 24 jan. 2022 20:00
Overige activiteiten

Tussen Athene en Jeruzalem - Chanoeka en de dynamiek van de Joodse geschiedenis

ma 29 nov. 2021 20:00
Overige activiteiten

Frozen Friday

vr 10 dec. 2021 19:00
Overige activiteiten

Frozen Friday

vr 3 dec. 2021 - vr 10 dec. 2021
Overige activiteiten

Frozen Friday

vr 26 nov. 2021 - vr 10 dec. 2021