Events

George & Eran Producties – De Brieven van Mia (vanaf 9 jaar)

vr 12 mrt. 2021
19:30

Wanneer het Syrische meisje Leila voor een vrijwilligersproject van school moet opruimen op de zolder bij de oude Joodse meneer Isa Cohen, stuit zij op een stapel oude brieven. De brieven blijken ​afkomstig van Mia, de in de Tweede Wereldoorlog verdwenen jeugdliefde van meneer Cohen. Vastberaden besluit Laila om het mysterie rondom de brievenschrijfster te ontrafelen. Samen met meneer Cohen komt ze terecht in een spannende speurtocht door het verleden naar het lot van ​Mia. Wie was die Mia en wat is er met haar gebeurd? En zou het kunnen zijn dat ze de oorlog heeft overleefd?

De Brieven van Mia is een spannende, poëtische en muzikale voorstelling over een onwaarschijnlijke vriendschap tussen twee mensen uit twee verschillende werelden. Het is een verhaal waarin heden en verleden elkaar ontmoeten. Een verhaal over hoop en troost, over liefde en haat, over een nieuw begin na een pijnlijk geschiedenis. ‘De Brieven van Mia’ is geïnspireerd op het gelijknamige en succesvolle boek van Astrid Sy.

George Elias Tobal, tekst; Eran Ben-Michaël, regie; Peter van Heeringen, Gonca Karasu, Britte Lagcher, David Lucieer Liza Macedo dos Santos, Milan Sekeris, spelers; Dr. Yaron Abulafia, scenograaf en (concept) videobeeld; Iliana Mantouvalou, scenografie assistent; Dymph Boss, kostuums; Curly and straight, design

Een productie van George & Eran Producties, de makers van de voorstelling ‘Woestijnjasmijntjes’ die in 2018 werd genomineerd voor de Zapp Theaterprijs en de Taalunie Toneelschrijfprijs, en ROSE stories. 

Vergelijkbare evenementen

Theatervoorstellingen

KookKunst DeliCees

wo 15 sep. 2021 18:30
Theatervoorstellingen

KookKunst DeliCees

di 14 sep. 2021 18:30
Theatervoorstellingen

Elke Vierveijzer

vr 25 jun. 2021 20:30
Theatervoorstellingen

Artist Talk 'Kunst in Dordt' | Maak kennis met de lokale kunstscene

do 22 apr. 2021 20:00
Theatervoorstellingen

Vrijheidscollege Robert Vuijsje | Za 24 april bij Kunstmin

za 24 apr. 2021 20:00
Theatervoorstellingen

LIVESTREAM: Artist Talk

do 22 apr. 2021 20:00