Events

HBO Kids | Het leven van kinderen in de toekomst | Kunstmin

wo 13 okt. 2021
15:00

Leerzame en boeiende colleges voor leerlingen uit groep 7 en 8

Een samenwerking met HBO Drechtsteden, de Bibliotheek AanZet, Dordrecht Marketing en Kunstmin in het kader van Dordrecht 800

Voor basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 zijn we er woesdag 13 oktober weer met HBO Kids. Een serie colleges over herkenbare onderwerpen, die kinderen op een laagdrempelige manier laten kennismaken met interessante wetenschappelijke, kunstzinnige en culturele thema’s. 

Na een succesvolle eerste editie, waarbij we terug in de tijd gingen, neemt futuroloog Lieke Lamb ons deze middag mee op een reis naar het onbekende: de toekomst!

Hoe zou het leven van kinderen in de toekomst er uitzien? Leven we op een andere planeet, komt het eten uit een printer, wordt de robot je beste maatje en gaan we dan nog wel naar
school? Wat zou het verschil zijn met nu en hoe denken de aanwezige kinderen daar zelf over? Een middag vol inspirerende, fantasierijke en onderbouwde inzichten die je laat nadenken over onze manier van leven, nu en in de toekomst.

Trendwatcher Lieke Lamb (1973) is mede-eigenaar van Trendwatcher.com / Future Expertise Center, dat zich richt op trends en innovaties. Samen met haar echtgenoot Richard Lamb vormt ze hét trendwatchersduo van Nederland. Lieke houdt zich als trendwatcher, spreker en columniste al jarenlang bezig met de veranderingen in de maatschappij en de invloed daarvan.

De toegang tot HBO Kids is vrij. Wel is het belangrijk om van tevoren je tickets te reserveren. Kinderen van 13 jaar en ouder en volwassenen, vragen wij om een coronatoegangsbewijs (bijvooorbeeld via de CoronaCheck-app). Zonder coronabewijs kunnen we je helaas niet toelaten. 

Vergelijkbare evenementen

Theatervoorstellingen

New Dutch Connections

vr 5 nov. 2021 19:00
Theatervoorstellingen
Voor kids

Het tinnen soldaatje

za 13 nov. 2021 15:00
Theatervoorstellingen

The Ruggeds | State Shift | Kunstmin

za 26 mrt. 2022 20:15
Theatervoorstellingen

Koefnoen Live | Paul Groot, Owen Schumacher e.a.

za 19 mrt. 2022 20:15
Theatervoorstellingen

Glodi Lungungu | Ze bedoelen het goed | Kunstmin

vr 14 jan. 2022 20:30
Theatervoorstellingen

Floris Kortie & Vera Kooper | Het jaar 250 na Beethoven

vr 10 dec. 2021 20:15