Events

Herfstvakantie in het Onderwijsmuseum

za 16 okt. 2021 - ma 1 nov. 2021

Herfstvakantie in het Onderwijsmuseum

Elke dag van de herfstvakantie (van 16 t/m 31 oktober) zijn er supertoffe activiteiten te doen in het spiksplinternieuwe LETTERLAB! Extra leuk: alle activiteiten zijn gratis op vertoon van je entreebewijs en je hoeft je niet van te voren aan te melden. Top, toch?

  • In het LETTERLAB werken we twee weken lang aan een reuzen-letterplaat. Doe je mee? Maak originele tekeningen van dingen, dieren en voorwerpen die met dezelfde letter beginnen. Deze activiteit is voor kinderen en volwassenen; dus ook superleuk om samen met je (groot)ouders te doen!
  • De bronafbeelding bekijkenJe kent ze wel van school: de woordkaart. Een afbeelding met daarbij een woord. Maar zou het niet veel leuker zijn als je zélf een woordkaart zou mogen maken? Bij deze activiteit maak je je eigen woordkaart: welke letter vind jij leuk, mooi of juist moeilijk? Maak een eigen woordkaart met die letter. Deze activiteit is voor kinderen van 5 tot 8 jaar.  
  • Houd je van spelen met zand? Dan is dit iets voor jou: schrijven in het zand. Maak met stempels woorden en afbeeldingen in het zand. Een leuke activiteit voor de allerkleinsten: van 2 tot 5 jaar.
  • Ken je de boeken van de schrijfster Charlotte Dematons? Dan is dit echt iets voor jou: schrijf en versier een elfje bij een letterplaat (uit boek Charlotte Dematons). Mooi werk voor kinderen van 7 tot 12 jaar.
  • Wie kent ze niet, de husselwoorden van Roald Dahl? Maak nu zelf de leukste husselwoorden en stempel deze op je eigen hussel-woorden-poster. Klaar met husselen? Versier je poster en teken erop los en hang deze op in je kamer! Topwerk voor kinderen van 6 tot 12 jaar. 
  • Toch liever creatief bezig? Dat kan ook bij ons in het LETTERLAB: met letterkunst. Knip een letter uit karton en versier ‘m met verschillende kleuren wol. Lekker bezig voor kinderen van 4 tot 12 jaar.
  • De mooiste woorden vind je natuurlijk in de mooiste kinderboeken. Dus: kom in de supergezellige leeshoek van het LETTERLAB en verlies je in de grappigste, spannendste en avontuurlijkste kinder- en prentenboeken!  

Vergelijkbare evenementen

Overige activiteiten

Workshop wilgenteen vlechten

za 13 nov. 2021 09:30
Overige activiteiten

Workshop wilgenteen vlechten

wo 10 nov. 2021 09:30
Overige activiteiten

Workshop wilgenteen vlechten

za 6 nov. 2021 09:30
Overige activiteiten
Wandelingen

Tasty Walk

za 23 okt. 2021 - zo 24 okt. 2021
Overige activiteiten

Dordts Wintercircus Royal

zo 2 jan. 2022 12:30
Overige activiteiten

Dordts Wintercircus Royal

za 1 jan. 2022 15:30