Events

Inspiratiebijeenkomst in de stad - Innovatie in food, het eten van de toekomst

di 23 nov. 2021
20:00

Experts over innovatie in food. Wat eten we in de toekomst?

Met foodtrend-analist Anneke Ammerlaan, Dordtse chefkok Cees Timmerman en Culinary Professional-docent Diedrik Ringenier

In 2050 leven er naar schatting tien miljard mensen op de wereld; nu zijn er dat ongeveer 7,6 miljard. Deze mensen moeten allemaal gevoed worden en dat vraagt om aanpassingen. Minder vlees, meer groente, insecten op het menu…met andere woorden: om innovatie.

Maak kennis met de wereld van voedseltrends, bereidingstechnieken en consumentengedrag. Sprekers zijn foodtrend-analist Anneke Ammerlaan, chef-kok Cees Timmerman, eigenaar van restaurant DeliCees en Diedrik Ringenier, docent van de nieuwe HBO Drechtsteden-opleiding Culinary Professional.

Anneke Ammerlaan is foodtrend-analist en signaleert en onderzoekt al ruim twintig jaar trends in voeding. Ze maakt daarmee relevante culturele, psychologische en sociale invloeden inzichtelijk. Anneke produceerde meer dan veertig kookboeken en stond aan de wieg van Allerhande.

De liefde voor het product staat bij chef-kok Cees Timmerman en eigenaar van restaurant DeliCees in Dordrecht voorop. Zijn gerechten zijn een mix van mooie ingrediënten, nieuwe technieken, maar ook respect voor de klassieke keuken met veel mediterrane invloeden uit vooral Spanje en Italië. Voortdurend is hij op zoek naar nieuwe ingrediënten, technieken en inspiratie. 

Diedrik Ringenier is docent en opleidingscoördinator van de opleiding Culinary Professional, de nieuwe opleiding van HBO Drechtsteden i.s.m. het Roc van Amsterdam – Flevoland. Hij heeft door zijn verschillende rollen binnen het onderwijs veel kennis over de foodbranche. In de opleiding staat het verdiepen van het vakmanschap centraal en wordt er veel aandacht besteed aan innovatie, voedseltechnologie en ondernemerschap.

Geniet van een avond vol inspirerende informatie, je aangeboden door HBO Drechtsteden in samenwerking met de Bibliotheek AanZet, Dordrecht Marketing en Kunstmin. Deze gratis bijeenkomst is meestal snel volgeboekt. Wil je er toch bij zijn, maar heb je niet gereserveerd? Meld je 10 minuten voor aanvang bij onze kassa en waag de gok. Wie weet heb je geluk!

Vergelijkbare evenementen

Theatervoorstellingen

Wintervuur - AFGELAST

di 28 dec. 2021 15:00
Theatervoorstellingen

Wintervuur - AFGELAST

ma 27 dec. 2021 19:30
Theatervoorstellingen

Wintervuur - AFGELAST

ma 27 dec. 2021 15:00
Theatervoorstellingen

Wintervuur - AFGELAST

zo 26 dec. 2021 15:00
Theatervoorstellingen

Wintervuur - AFGELAST

vr 24 dec. 2021 19:30
Theatervoorstellingen

OG3NE | Sweet Harmony Tour | Kunstmin

za 9 apr. 2022 20:15